Ο Παρθενώνας της Μακεδονίας -το ανάκτορο του Φιλίππου του Β΄ ανοίγει τις πύλες του στις 5 Ιανουαρίου!

Anaktoro filippou intime
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το άνοιγμα του ανακτόρου, στο οποίο εστέφθη βασιλεύς των Μακεδόνων ο Μέγας Αλέξανδρος  θα  πραγματοποιηθεί  στις 5 Ιανουαρίου

Το ανάκτορο  του Φιλίππου Β ́ στις Αιγές,  το οποίο έχει χαρακτηρίσει   ο μελετητής της αρχαίας αρχιτεκτονικής Βόλφραμ Χόεφνερ  ως  «Παρθενώνα της Μακεδονίας»,

Για το σημαντικό αυτό έργο . η ενημέρωση έγινε απο την  υπουργό Πολιτισμού Κυρία Λίνα Μενδώνη  προς στα διεθνή ΜΜΕ  .

‘Οικοδόμημα εντυπωσιακό τόσο σε μεγαλοπρέπεια όσο και σε έκταση, μνημείο μοναδικό, που, όπως τόνισε η υπουργός, «σε συνδυασμό με το Μουσείο που εγκαινιάσαμε ένα χρόνο πριν, δημιουργεί έναν ισχυρό πολιτιστικό πόλο για την πατρίδα μας και μείζονα αναπτυξιακό πόρο για τη Μακεδονία».

Παράλληλα, η κ. Μενδώνη χαρακτήρισε «μείζονα εθνικό στόχο» και «αναγκαία πράξη παγκόσμιας δικαιοσύνης» την επανένωση των  Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα εγκαίνια θα γίνουν απο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάσκο Μητσοτάκη.

Αναφορικά με το πρόγραμμα και την στρατηγική του ΥΠΠΟ, κατά το νέο έτος, επισήμανε πως «υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων πολιτιστικών υποδομών – περισσότερα από 820 έργα και δράσεις- προϋπολογισμού άνω του 1,2 δισ. ευρώ».

Μιλώντας για την εξέλιξη του πολιτιστικού τοπίου στη χώρα μας αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που «όπως το σχεδιάζουμε, δεν θα αποτελέσει μόνο πολύτιμη κιβωτό του ελληνικού πολιτισμού, αλλά θα γίνει ο καταλύτης για την αναγέννηση αυτής της περιοχής, του ιστορικού κέντρου, της Αθήνας, αλλά και της περαιτέρω πολιτιστικής οικονομικής και ανάπτυξης της πρωτεύουσας».

Επίσης, σημείωσε ότι το «μεγάλο έργο προστασίας, ανάδειξης, ανάπλασης και λειτουργίας του π. βασιλικού κτήματος, στο Τατόι, που προσφέρει ένα πολύτιμο μητροπολιτικό πάρκο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ευζωίας σε όλους τους πολίτες και συγχρόνως ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης της Αττικής».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.