Εκλογές για νέα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ – Της Δέσποινας Μακρινού

Esiea peitharxika1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκλογές για νέα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ

Της Δέσποινας Μακρινού

Thumbnail 5 768x1024Ολοκληρώθηκαν πρίν απο λίγες μέρες οι υποχρεώσεις, που προέκυψαν την διετία που μας πέρασε, για τα τακτικά και αναπληρωματικά εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβαθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο οποίο είχα την τιμή να ανήκω και εγώ. Με Πρόεδρο την συνάδελφο Δήμητρα Γκουντούνα και μέλη αξιόλογους συναδέλφους περάσαμε , δύσκολες, ευχάριστες, δυσάρεστες, στενάχωρες και συχνά αμήχανες στιγμές.

Με αίσθημα ευθύνης στους κανόνες και την Δεοντολογία, που ορίζονται απο τις  Αρχές και το καταστατικό του επαγγελματικού μας Σωματείου, όλα τα μέλη του Συμβουλίου διαχειριστήκαμε προβλήματα που στο σύνολό τους, βασανίζουν τον κλάδο μας σήμερα.

Πάντα με κατανόηση, σεβασμό και συναδελφικότητα, χωρίς την παραμικρή εκδικητική διάθεση, εξετάσαμε την κάθε υπόθεση, με αμεροληψία και σχολαστικότητα, αναζητώντας πάντα αδιάψευστα τεκμήρια, ώστε με εχεμύθεια και διακριτικότητα να μην θιγεί η προσωπικότητα, το ήθος και η επάρκεια των “διαδίκων”.

Απο την αρχή της θητείας μας, στο Συμβούλιο αντιμετωπίσαμε καταγγελίες που  συχνά αφορούσαν προσωπικές διαφορές μεταξύ συναδέλφων με εξοντωτικές διαθέσεις, επικριτικές, αντισυναδελφικές , προκλητικές. Με σύνεση, λογική και αυτοσυγκράτηση όλα τα μέλη οδηγήθηκαν σε αποφάσεις, με βασικό ζητούμενο την αποκατάσταση των σχέσεων των διαπλεκόμενων συναδέλφων, την συμφιλίωση και την ομαλή συνύπαρξη στο χώρο τους.

Απαλλαγμένοι από πολιτικές ταυτότητες, κομματικά συμφέροντα, προσωπικές αντιπαραθέσεις, εργαστήκαμε με εντιμότητα (θέλω να πιστεύω), για το καλό του κλάδου.

Σήμερα με την ολοκλήρωση της θητείας μας στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μπορούμε ανεπιφύλακτα να υποστηρίξουμε ότι υπερασπιστήκαμε στο βαθμό που ήταν εφικτό, τις βασικές αρχές της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, το Καταστατικό, τον εσωτερικό κανονισμό του θεσμικού οργάνου στο οποίο είμασταν εκλεγμένοι, καθώς επίσης και τον κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής δεοντολογίας των δημοσιογράφων – μελών της Ενωσης Συντακτών.

Οι επαναληπτικές εκλογές για την εκλογή των δύο οργάνων (Δευτεροβάθμιο – Πρωτοβάθμιο) θα γίνουν την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.