«Μανώλης Μητσιάς – Ήλιος χειμωνιάτικος, άρχοντας λαμπρός»: Κυκλοφόρησε το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Κούρκουλου

Biblio
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος και σε αυτό μιλούν και θυμούνται στιγμές με τον αγαπημένο ερμηνευτή, τα αδέλφια του, παιδικοί φίλοι, συγχωριανοί και συνεργάτες , συγκρατούμενοί του επί χούντας στο Γεντί Κουλέ.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κούρκουλος έγραψε ένα αφιερωματικό βιβλίο- βιογραφία που αφορά τον Μανώλη Μητσιά με τον τίτλο «Μανώλης Μητσιάς – Ήλιος χειμωνιάτικος, άρχοντας λαμπρός», σε έναν τίτλο από το δικό του ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου απ το δίσκο «Χειμωνιάτικος ήλιος».

Thumbnail (3)

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος και σε αυτό μιλούν και θυμούνται στιγμές με τον αγαπημένο ερμηνευτή, τα αδέλφια του, παιδικοί φίλοι, συγχωριανοί και συνεργάτες , συγκρατούμενοί του επί χούντας στο Γεντί Κουλέ, καλλιτέχνες που συνεργάστηκε, αλλά και ο ίδιος ο Μανώλης Μητσιάς αφηγείται στο συγγραφέα τη διαδρομή του από τα Δουμπιά της Χαλκιδικής στην Αθήνα σε μια πορεία καταξίωσης 56 χρόνων.

Στις 187 σελίδες του βιβλίου, θα βρει κανείς ανέκδοτες ιστορίες από την πορεία του καλλιτέχνη όχι μόνον στο τραγούδι, αλλά τη σχέση του με την πολιτική, καθώς και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα για τον ΠΑΟΚ. Γι αυτό άλλωστε μεταξύ των ομιλητών είναι και ο Γιώργος Κούδας.

Η παρουσίαση του βιβλίου πριν λίγες μέρες στο θέατρο του Δημαρχιακού μεγάλου Ηλιούπολης συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, δείγμα της αγάπης του κοινού για τον Μητσιά, που στο περιθώριο της παρουσίασης τους χάρισε μία συναυλία, «εκτός προγράμματος» κατόπιν απαίτησης των παρισταμένων.

Ανάμεσα σε όσους παραστάθηκαν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, ο πρώην υπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ίδιου κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι συνθέτες Ηλίας Ανδριόπουλος και Λίνος Κόκοτος που είναι μεταξύ των ομιλητών του βιβλίου, η σύντροφος του Νίκου Γκάτσου, Αγαθή Δημητρούκα και πολλοί άλλοι.

Ανάμεσα σε αυτούς που μιλούν στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται ο Σταύρος Ξαρχάκος, Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Μακεδόνας, Μαρία Φαραντούρη, Ρίτα Αντωνοπούλου και άλλοι, ενώ φιλοξενούνται και προγενέστερες απόψεις του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάριου Τόκα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.