Η Ολγα Πολίτου στην Κύπρο -΄΄Απο Σμύρνη Σαλονίκη ” με το θίασο της Μιμής Ντενίση

433622536 1099502194595309 2150386733964316101 n
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η μεγάλη  Αθηναϊκή επιτυχία ”Από Σμύρνη Σαλονίκη”  το έργο που έχει γράψει και σκηνοθετήσει η Μιμή  Ντενίσηί  μεταφέρθηκε    στην Κύπρο. Στη Λευκωσία, στο  ανακαινισμένο  Δημοτικό Θέατρο   ο  μεγάλος θίασος  με τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών θα δίνει παραστάσεις μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

 Ntenisi scaled

Η Φιλιώ Μπαλτατζή Αρχόντισα της Σμύρνης με ό,τι απέμεινε από την οικογένεια της, φτάνει στη Σαλονίκη του 1923. Κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει. Σίγουρα όχι η ζεστή αγκαλιά της νέας πατρίδας όπως περίμεναν. Σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον Μικρασιάτες, Πόντιοι και ντόποιοι αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Παράλληλα η σπουδαία και ευημερούσα εβραική κοινότητα θυμίζει τη Σμύρνη. Όσο οι πρόσφυγες ανεβαίνουν τόσο η εβραική κοινότητα κινδυνεύει. Ο φασισμός που πλήττει την Ευρώπη πλησιάζει και τότε η ζωή αλλάζει για όλους. Ένα έργο γεμάτο σασπένς, αγωνία, συναίσθημα, έρωτες, καταστροφές και θριάμβους! Με πολλούς και σημαντικούς ρόλους.

Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση

και αλφαβητικά: 
Κατερίνα Γερονικολού
Ναταλία Δραγούμη με τις εκπλκτικές 
Μαρία Εγγλεζάκη
Κώστας Καζάκας
Κωνσταντίνος Καζάκος
Άννα Κουρή
Μέμος Μπεγνής
Όλγα Πολίτου
Πρόδρομος Τοσουνίδης
Μαρία Φιλίππου

Επίσης οι:
Αγγελική Αγγελοπούλου – Χρήστος Βελιάνο
Μανώλης Γεραπετρίτης – Αλεξάνδρα Ζώη
Γιώργος Κίτρινος – Μαρίλια Μητρούση
Αιμίλιος Μωσαΐδης – Νικόλας Νικολαίδης
Δημήτρης Σιγανός – Έφη Σταυροπούλου
Γιώργος Τάτσης – Ειρήνη Χατζηνίκου 

ΥΓ :Η φωτογραφία της Κυρίας Ολγας Πολίτου είναι από την ταινία ”   Μπούμ  Ταμ Ταρατατζούμ” του Ερρίκου Θαλασσινού. Απο αυτό το ρόλο η Ολγα Πολίτου έγινε η μούσα του μεγάλου μας σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.