Μακελειό στην Μόσχα: Αυτοί είναι οι τρομοκράτες – Στους 143 οι νεκροί

F
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Ρωσία θρηνεί το πιο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο έδαφός της εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Οι ρωσικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα τεσσάρων ατόμων που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση που αιματοκύλισε στο συναυλιακό χώρο Crocus Hall έξω από τη Μόσχα, σύμφωνα με αναφορές.

Οι ύποπτοι είναι οι: Nasridinov Makhmadrasul, 37 ετών Ismonov Rivozhidin, 51 ετών Safolzoda Shokhinjonn 21ετών και Nazarov Rustam 29 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες κατάγονται όλοι τους από το Τατζικιστάν.

Είναι μεταξύ των έξι ατόμων που φέρονται να ευθύνονται για την επίθεση. Ο εντοπισμός αυτών των ατόμων σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στη συνεχιζόμενη έρευνα για το τραγικό συμβάν που άφησε πολλούς νεκρούς και αρκετούς άλλους τραυματίες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε δήλωση που εξέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στο Telegram, με τις ΗΠΑ να θεωρούν την ανακοίνωση αξιόπιστη.

Η Ρωσία θρηνεί το πιο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο έδαφός της εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Μακελειό στη Μόσχα: Στους 143 οι νεκροί

Πριν από την επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 143 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 107, ανάμεσά τους και παιδιά, οι ΗΠΑ είχαν εκδώσει μυστική προειδοποίηση στη Μόσχα για ένα επικείμενο σχέδιο να στοχοποιηθούν μεγάλα πλήθη.

Σε μια νεότερη εξέλιξη, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας ήταν καθ’ οδόν προς τα σύνορα με την Ουκρανία όταν συνελήφθησαν, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι ύποπτοι είχαν επαφές εντός της Ουκρανίας, πρόσθεσε η FSB, σύμφωνα με το Interfax. Ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, αντιδρώντας στην επίθεση στη Μόσχα, είπε νωρίτερα ότι «η Ουκρανία δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτά τα γεγονότα».

Ο Ρώσος ηγέτης ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και μετέφερε τις ευχαριστίες του στους γιατρούς, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Τατιάνα Γκολίκοβα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, μετά τη συνάντησή της μαζί του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.