Στρατιωτική βοήθεια 95 δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Himars 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να εγκρίνει – μετά από μήνες διαφωνιών- στρατιωτική βοήθεια «μαμούθ» ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, έχει ανακουφίσει την Ευρώπη.

Τη μερίδα του λέοντος, 61 δισ. δολάρια, θα λάβει η Ουκρανία για την αναπλήρωση των αμερικανικών πυρομαχικών και την αγορά νέων οπλικών συστημάτων γεγονός το οποίο προκαλεί ήδη την έντονη αντίδραση των Ρώσων αλλά και την ανακούφιση των Ευρωπαίων. Η απόφαση των Αμερικανών βουλευτών προκάλεσε όπως ήταν φυσικό ικανοποίηση στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη ψήφιση του νομοσχεδίου και τη χείρα βοηθείας των ΗΠΑ  στον πόλεμο της κατά της Ρωσίας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάρκοβα δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή για νέα στρατιωτική βοήθεια σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο».

«Η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου είναι μια άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα», τόνισε η Ζαχάροβα στο Telegram.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.