Γιώργος Δουατζής- Ο ποιητής που σημαδεύει στη βία με τα 58 έργα του που θα δούμε στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων.

438118666 2124340427925930 6143852164967664147 n
Facebook
Twitter
LinkedIn
Δουατζής κεντρικήΟ Γιώργος Δουατζής είναι ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Εξέδωσε τριάντα οκτώ  βιβλία (ποίηση, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά), συμμετείχε σε δεκαέξι συλλογικά έργα, περιλαμβάνεται σε δέκα ανθολογίες-λεξικά.
 
Συγνώμη Γιώργο Δουατζή αλλά εγώ θα επιμείνω στην ιδιότητά σου ως δημοσιογράφου. Θα σου θυμίσω ότι ως Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ ήρθες σε ρήξη με την πολιτική ηγεσία τότε ,γιατί θεωρούσες ότι πρώτες ειδήσεις στα Δελτία θα έπρεπε να ”ανεβαίνουν” τα σημαντικά γεγονότα στον πολιτισμό και όχι τα δελτία τύπου των υπουργείων. Και φυσικά παραιτήθηκες και έφυγες σαν ένδειξη διαμαρτυρίας. 
Και ας πάμε τώρα σ΄ αυτή την έκθεση -ψυχρή μου φαίνεται η λέξη – όταν τα έργα σου , η ποίησή σου 
το πάθος σου, γίνεται μετάληψη σε χρώματα!
    Ένα μήνυμα κατά κάθε μορφής βίας αποτελεί η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Δουατζή, υπό τον τίτλο «ΟΧΥΡΑ κατά της βίας», που θα φιλοξενηθεί από τις 14 έως τις 26 Μαίου 2024 στο «Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων» με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
   Στην έκθεση εκτίθενται πενήντα οκτώ έργα, ακρυλικά σε καμβά, τα περισσότερα ζωγραφισμένα τον τελευταίο χρόνο, καθώς και έντεκα ενότητες του ποιήματος «Πόλεμος», από την συλλογή «Οχυρά».
Όπως αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης ο Γ. Δουατζής, «μία μικρή ψηφίδα αφύπνισης κατά της βίας είναι αυτή η έκθεση, όπου συνυπάρχουν η εικαστική και η ποιητική έκφραση. Ο τίτλος «ΟΧΥΡΑ κατά της βίας» επισημαίνει ένα μελανό κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας, το οποίο όσο υπάρχουν άνθρωποι, δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχει τέλος.
   Τα στατιστικά στοιχεία είναι τραγικά αποκαλυπτικά του μεγέθους του προβλήματος της βίας με τις πολλές μορφές της, με ακραία έκφρασή της αυτήν του πολέμου. Μόνον το 2023 μαίνονταν τριάντα δύο πόλεμοι ανά τον κόσμο με σχεδόν τρία εκατομμύρια νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και πάνω από σαράντα εκατομμύρια πρόσφυγες. Δεκάδες οι θάνατοι και οι φυλακίσεις συγγραφέων και δημοσιογράφων σε όλον τον κόσμο. Τα ποικιλόμορφα περιστατικά βίας στη χώρα μας αυξάνονται δραματικά και καταγράφονται καθημερινά στον Τύπο».
Εγκαίνια: Τετάρτη 15 Μαίου στις 19:00.
Διάρκεια: 14 – 26 Μαίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00 Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00, Δευτέρα κλειστά
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής
Πληροφορίες: 210 7232604- 210 7224028
Αιγίδα: Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ
Χορηγός:Symbeeosis S.A.
Χορηγοί επικοινωνίας: Αθήνα 984, Art22, diastixo.gr, reformer.gr, Fractalart.gr, booksitting.gr, madeinGreece.gr,
Υποστήριξη: Κύκλος Ποιητών

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.