Διεθνές Συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Image 2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι το 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου  για την :«Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Σπουδαίας σημασίας ,αυτό το Συνέδριο ,σε μια εποχή που η Μέση Ανατολή φλέγεται ,που η Παγκόσμια ειρήνη απειλείται …

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 26-28 Μαΐου 2024 με τις ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Το Συνέδριο διοργανώνεται από τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία με 292 συμμετέχοντες από 22 χώρες και φέτος έχει ως θέμα του: «Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Κεντρικοί ομιλητές στο Συνέδριο είναι ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Mike Pompeo, η Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δρ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη και ο Σεβασμιώτατος Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Vilnius Gintaras Grušas, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (CCEE).

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι μια αφοσιωμένη ομάδα ηγετικών προσωπικοτήτων, που εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους και τη διασφάλιση του μέλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου – του ιστορικού πνευματικού κέντρου των 300+ εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών του κόσμου. Η πρώτη Διεθνής Διάσκεψη των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου έρχεται ως συνέχεια των τριών προηγούμενων Συνεδρίων για τη θρησκευτική ελευθερία, που πραγματοποιήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο της Γερμανίας και στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.