Νέα Φιλαδέλφεια: Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το τρόπαιο του Conference League απέναντι στην Φιορεντίνα!

Oif
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία εφαρμόζει τα πιο αυστηρά μέτρα προχωρώντας στη σφράγιση του γηπέδου και την έρευνα όλων των χώρων του.

Η περιοχή βρίσκεται σε κλοιό ασφαλείας με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς οι οποίοι     διεξάγουν ελέγχους σε κρίσιμα σημεία.   θα δημιουργηθούν 7 ζώνες ελέγχων και δεν θα μπορεί κανείς να πλησιάζει στο γήπεδο αν δεν έχει εισιτήριο ή διαπίστευση ενώ από αέρος θα επιχειρούν ελικόπτερο και drone της ΕΛΑΣ, που θα δίνουν διαρκώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και ο απαραίτητος έλεγχος και έχει κλείσει για το κοινό και το Άλσος Φιλαδέλφειας. Για λόγους ασφαλείας τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας θα παραμείνουν σήμερα κλειστά ενώ το ίδιο θα συμβεί και με αυτά της Νέας Ιωνίας. Επίσης, στην έκδοση ΝΟΤΑΜ προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ύστερα από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων και ελαφρού τύπου ιπτάμενων μέσων (drones κ.λπ), για λόγους ασφαλείας. Η οδηγία απαγόρευσης έχει ισχύ από τις 14.00  σήμερα  Τετάρτη έως και τις 06.00 το πρωί της  Πέμπτης και καλύπτει περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής. Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι ειδικές και κρατικές πτήσεις και σε ύψος όχι μικρότερο των 5.000 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσα

Μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος της OPAP Arena από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) ενώ ειδικοί σκύλοι έκαναν φύλλο και φτερό τους χώρους. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η περίμετρος ασφαλείας που είχε στηθεί. Επιπλέον, ελέγχθηκαν και ασφαλίστηκαν οι έξοδοι κινδύνου, ενώ ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ολοκλήρωσε τη διανομή διαπιστεύσεων στους κατοίκους για να μπορούν να μετακινηθούν

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι από 100 εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στο γήπεδο, ενώ πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε κάθε θύρα του γηπέδου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ κανείς δεν θα μπορέσει να πλησιάσει το γήπεδο αν δεν έχει εισιτήριο ή διαπίστευση ενώ από αέρος θα επιχειρούν το ελικόπτερο και drone της ΕΛΑΣ, που θα δίνουν διαρκώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων για τις μετακινήσεις των φιλάθλων.

Η μετακίνηση των φιλάθλων

Για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, έχουν σχεδιαστεί σημεία συγκέντρωσης φιλάθλων (Fan Meeting Points), σε διαφορετικές και απομακρυσμένες περιοχές, με σκοπό τη μετακίνησή τους προς το γήπεδο, ενώ θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πριν και μετά τη λήξη του αγώνα, στις περιοχές γύρω από το γήπεδο καθώς και στη διαδρομή από και προς τα σημεία συγκέντρωσης.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έχουν εξασφαλίσει νόμιμο εισιτήριο (κόκκινο), καλούνται να συγκεντρωθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) στο Νέο Φάληρο, ο οποίος θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένος. Όλοι οι φίλαθλοι που θα εισέρχονται στον συρμό θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα και το νόμιμο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Απαγορεύονται σακίδια μεγαλύτερα της διάστασης Α4. Σακίδια που είναι μεγαλύτερα από αυτή τη διάσταση θα αποθηκεύονται σε storage box, με μέριμνα της διοργανώτριας αρχής.

Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί οργανωμένα και μαζικά μέσω συρμών του ΗΣΑΠ, από το σταθμό «Φάληρο» μέχρι το σταθμό «Περισσός» χωρίς στάση, που θα διατεθεί αποκλειστικά προς αυτό το σκοπό, από την 18:00 ώρα εκείνης της ημέρας ενώ θα διατεθούν και λεωφορεία της ΟΣΥ.

Όσοι έχουν προμηθευτεί «λευκό» εισιτήριο και διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να επιβιβάζονται σε συρμούς στον σταθμό «Θησείο», ενώ όσοι διαμένουν στα βόρεια του νομού, μπορούν να επιβιβάζονται στον σταθμό «Ειρήνη».

Όσον αφορά τους φιλάθλους της Φιορεντίνα, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7000 άτομα, που διαθέτουν μπλε εισιτήρια αυτοί θα συγκεντρωθούν σε διαφορετικό Fan Meeting Point και συγκεκριμένα στο Ο.Α.Κ.Α., και θα μεταφερθούν συνοδεία αστυνομικών με λεωφορεία του Ο.Σ.Υ. από και προς το γήπεδο.

Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει, κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής, με τον αντίστροφο τρόπο δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός» ενώ της Φιορεντίνα στα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Δεκελείας. Ήδη από χθες αρκετοί φίλαθλοι της ιταλικής ομάδας έχουν φθάσει στην Ελλάδα κυρίως από το λιμάνι της Πάτρας όπου και εκεί η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Πάντως για τους φίλους του Ολυμπιακού που δεν έχουν στα χέρια τους το μαγικό χαρτάκι που θα τους επέτρεπε να δουν από κοντά τον τελικό, ο δήμος Πειραιά έχει φροντίσει να τοποθετηθούν τρεις γιγαντοοθόνες σε ισάριθμα σημεία στην πόλη. Τα σημεία αυτά είναι τα εξής: Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Πλατεία Παπανικολή (Μαρίνα Ζέας) και Πλατεία «Γεωργίου Γεννηματά» (Καμίνια).

Οι αλλαγές σε ΗΣΑΠ και Τραμ

Ειδικά για τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ και του Τραμ ανακοινώθηκε ότι:

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα καθώς από τις 6 το απόγευμα θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

  • – από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
  • – από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
  • – από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
  • – από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι»

Αντίθετα οι γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από σήμερα τα ξημερώματα μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης οχημάτων σε περιοχές των Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Νέας ΙωνίαςΜεταμόρφωσης και Αθηναίων αλλά και Πειραιά. Μάλιστα οι φίλαθλοι  να αποφύγουν τη μετακίνησή τους από και προς το γήπεδο με ιδία μέσα, για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους και σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.