Σάρτρ: ”Μισώ τα θύματα που σέβονται τους δήμιους τους” Ευρωεκλογές 2024

900426d3 0564 4163 b45f be45646b0ffc asnjud
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αυτό το μήνυμα του Σάρτρ   ”Μισώ τα θύματα που σέβονται τους δήμιούς τους” ,μου ήρθε στο κεφάλι ,βλέποντας ,τους δημοσκόπους να αναφέρονται στο φόβο της μεγάλης αποχής  στις ευρωεκλογές  της 9ης  Ιουνίου. Και άλλες κουβέντες, σκέφτομαι του μεγάλου φιλοσόφου του 20ου αιώνα που έβλεπε στον 21ο αιώνα  μια Ευρώπη να εξοπλίζεται για πολέμους…

Θα σηκώσουμε ανάστημα ;;; Τόση πίεση, εις βάρος του Ευρωπαίου  πολίτη ,ο οποίος  δέχθηκε βαρύ πλήγμα  από τον Οκτώβριο αφού όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Εθνικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, σε ένα μόλις μήνα (έναντι του Σεπτεμβρίου) οι τιμές αυξήθηκαν:
Στην Ελλάδα: στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος +18,0% (και σε ετήσια βάση +19%)

– στο φυσικό αέριο +21,1% (και σε ετήσια βάση +132%)

 στο πετρέλαιο θέρμανσης + 21,3% (και σε ετήσια βάση +46%)

Οι αυξήσεις στο κόστος Ενέργειας πυροδοτούν και δεκάδες άλλες που «καίνε» τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Τέτοιες αυξήσεις καταγράφονται, μέσα σε 1 μήνα (από Σεπτέμβριο στον Οκτώβριο)

 

‘Δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα από την πράξη’ Λέει  ο Σάρτρ. 

   

Ναι ακούσαμε άφωνοι  στο One Channel, στην εκπομπή του Τάκη Χατζή, τον κυβερνητικό αξιωματούχο, κ. Σκέρτζο  να ισχυρίζεται  ότι το ίδιο απορρυπαντικό που έχουμε στα ελληνικά ράφια  είναι φθηνότερο στη Γερμανία από ό,τι στην Ελλάδα, επειδή έχει υποδεέστερη σύνθεση!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με μια ανάρτηση:

”«Γιατί είναι γνωστό ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα αγοράζουμε μόνο κόκκους που έχουν τα πτυχία τους, το πιάνο τους, τα γαλλικά τους».

«Πάρτε και bonus! Ελληνικό κρητικό λάδι. Εμείς το εξάγουμε! Οι Έλληνες το πληρώνουμε 18,14 ευρώ το λίτρο. Οι Γάλλοι με τον διπλάσιο μισθό το πληρώνουν 13,5 ευρώ το λίτρο». Και να καταλήξει πως «τόση πολλή κοροϊδία, σε τόσο πολλούς, και για τόσο πολύ χρονικό διάστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας».

 

Πυροδότησε λοιπόν με αυτές τις δηλώσεις ο κ. Κασσελάκης την άλλη πλευρά, αυτή της Κυβέρνησης ,η οποία  κραυγάζει ”Πόθεν Εσχες”Πόθεν Εσχες”

Πραγματικά πιστεύεται ότι  μας καίει εμάς τους πολίτες  πόσα λεφτά φέρνει ο Κασσελάκης στη Χώρα; Και πόσες εταιρίες έχει; Οταν όλοι γνωρίζουμε ότι  εσείς που φωνάζετε  σ΄ αυτόν τον φιλόδοξο  ομογενή, που το έχει δει  Καποδίστριας , ότι οι περιουσίες σας είναι τεράστιες;

Εμείς οι απλοί πολίτες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι  άλλα σκεφτόμαστε… Πως θα βγάλουμε το μήνα;

Τους ακούμε τους πολιτικούς διαξιφισμούς ένθεν και  ένθεν , και σκεφτόμαστε … ποιος θα με γλυτώσει απο το ηλεκτροσόκ  που πάθαμε  μόλις  ακούσαμε  τις αυξήσεις στο ρεύμα από  τούτο τον Ιούνιο;   Και ΤΟ ΤΙ ΘΑ ακολουθήσει σε άλλα προϊόντα…

Και είστε και εσείς που σκέφτεστε ..που να πάω τώρα να ψηφίσω και το τι θ΄ αλλάξει;

Σε σας ποντάρουν .Μην τους ακούτε ! Παρακαλάνε να μείνετε στους καναπέδες σας και στην παραλία ,σιγά μην έχετε το κουράγιο να αντιδράσετε … Από την άλλη γιατί να ακούσετε και μια δημοσιογράφο που όλο διαμαρτύρεται -σε όλες τις κυβερνήσεις -ακόμη και σ’ αυτές που ”αγαπούσε” και δεν κατάφερε να κάμει και παράδες άρα δεν είναι και επιτυχημένη!

Τι να πω;

Τα λέει όλα ο Σάρτρ

‘Ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.