Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες – Σε εξέλιξη η Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη

Oip (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας για την ΕΙΡΗΝΗ, εδώ σε τούτη τη “μικρή κώχη” της Ευρώπης ξεκινάει σήμερα ένας αγώνας για την ανθρώπινη  επιβίωσή μας.

Με το μήνυμά  «Διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον» το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα  οδηγεί  στις ράγες της ιστορίας  την αναγκαιότητα της συμφιλίωσης των λαών. 

Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη και την βιώσιμη ανάπτυξη των αδελφών Χωρών των Βαλκανίων.

Oip (2)

Με  τίτλο «Ένα Μήνυμα Για Σένα», ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε πως «σε ένα κόσμο που τον κατακερματίζουν οι πόλεμοι, το χάσμα ανάμεσα στην πλειοψηφία και τις ελίτ, η συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και εσχάτως η έφοδος της άκρας Δεξιάς, το Ινστιτούτο μας θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα: Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς».

Αναλυτικά, το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

«Ένα Μήνυμα Για Σένα»

Έβλεπα τώρα
Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.

Οι στίχοι του Μανόλη Αναγνωστάκη συμπυκνώνουν το νόημα της δημιουργίας αυτού του Ινστιτούτου.

Μια «φωλιά νερού» στην άνυδρη εποχή μας.

«Φωλιά» ιδεών, σκέψης, διαλόγου, αλλά και πρωτοβουλίας και πράξης για τα κρίσιμα ζητήματα που συγκροτούν σήμερα τη μεγάλη εθνική και υπερεθνική αγωνία: Την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Ισότητα λαών και ανθρώπων.

Σε ένα κόσμο που τον κατακερματίζουν οι πόλεμοι, το χάσμα ανάμεσα στην πλειοψηφία και τις ελίτ, η συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και εσχάτως η έφοδος της άκρας Δεξιάς, το Ινστιτούτο μας θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα: Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στη σκέψη, τον προβληματισμό, το διάλογο που αμφισβητεί τα στερεότυπα και αναζητά το νέο.

Που μελετά την πραγματικότητα με στόχο να προτείνει ρεαλιστικούς τρόπους και να ανοίξει δρόμους για την αλλαγή της.

Σχεδιάζοντας, αποφασίζοντας, καλλιεργώντας, διεκδικώντας, αναπτύσσοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αγκαλιάζοντας, ενώνοντας. Οι ενεργητικές αυτές μετοχές εκφράζουν τη διάθεση και την απόφαση να μετέχουμε ενεργά, με το δικό μας τρόπο και τα δικά μας μέσα, στη μεγάλη προσπάθεια, που εκδηλώνεται με πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο. Που οραματίζεται και επιδιώκει μια άλλη αντίληψη και ένα άλλο πρότυπο για την ανάπτυξη, που πρέπει να είναι βιώσιμη και να καρπώνεται από όλους και όλες, με δικαιοσύνη.

Μια ηθική προσέγγιση στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της εποχής μας, τις κοινωνικές αντιθέσεις, τα ζητήματα ειρήνης και πολέμου, τις κυρίαρχες πρακτικές, που απειλούν ακόμα και τη ζωή στον πλανήτη.

Καλωσορίζουμε και φιλοξενούμε τον πλούτο των απόψεων, την ενέργεια του διαλόγου, την κινητήρια δύναμη της διαφορετικότητας και της αντιπαράθεσης. Γιατί φιλοδοξούμε να εκφράζουμε με όρους ιδεών, αλλά και πρωτοβουλίας, τη λογική της αισιοδοξίας, από την οποία έχει ανάγκη η εποχή μας. Την αισιοδοξία της βούλησης, που ξέρει και μπορεί να συνδυάζεται με την απαισιοδοξία της νόησης.

Αλέξης Τσίπρας

Υψηλοί προσκεκλημένοι σήμερα και αύριο 17 και 18 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών. που διοργανώνει το νεοιδρυθέν Ινστιτούτο ,από κοινού με το Ίδρυμα Ζάεφ. Καλεσμένοι είναι όλοι οι πολιτικοί της Χώρας μας. Αλλά και σημαντικές προσωπικότητες  πρώην Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί που έπαιξαν και παίζουν ρόλο στην Παγκόσμια σκακιέρα.

Να δούμε λοιπόν τι θα μας πούνε!

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.