‘Ω πολύπαθη και συφοριασμένη Μέση Ανατολή!  – Της Δέσποινας Μακρινού

Usmarinesl
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

 

‘Ω πολύπαθη και συφοριασμένη Μέση Ανατολή!

Thumbnail 8 3 169x300

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Αλλη μία νύχτα φρίκης ! Άλλη μιά νύχτα χωρίς πανσέληνο στις ανεξάντλητες ερήμους της Μέσης Ανατολής! Αλλη μία νύχτα τρόμου και πολεμικών επιχειρήσεων!

Όλη τη νύχτα απο την Πέμπτη έως τα ξημερώματα της Παρασκευής, τα τύμπανα του πολέμου απο το Ισραήλ και τον Λίβανο, κάλυψαν τις παγκόσμιες κραυγές ειρήνης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά τους φόβους για σύρραξη μεγαλύτερης κλίμακας.

Ισραήλ και Χεζμπολά του Λιβάνου, σε πλήρη ανταλλαγή πυρών και απειλών. Δεκάδες ρουκέτες και άλλες τόσες οβίδες, με στόχο το βόρειο Ισραήλ, εκτόξευση πυραύλων εδάφους αέρος με στόχο το Λίβανο.

Δύο δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, που θέτουν σοβαρά σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη. Που θέτουν σοβαρά σε κίνδυνο την ανθρωπότητα.

Η εκδίκηση και το μίσος των δύο γειτόνων δεν “επιτρέπει” διπλωματική λύση.

Καμία τοποθεσία στο Ισραήλ δεν θα γλιτώσει σε περίπτωση επίθεσης στη λιβανική επικράτεια” δηλώνει ο ηγέτης της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα.

Η Χεζμπολά θα καταστραφεί σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου” δηλώνει ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ισραήλ.

Οι χιλιάδες οικογένειες, τόσο στη μία πλευρά όσο και στην άλλη, αν και δεν έχουν και δεν μπορούν να εκφράσουν άποψη, υφίστανται τις συνέπειες. Ξεσπιτώνονται, τρέχουν στα καταφύγια και θρηνούν τους νεκρούς τους.

Σε αυτό το κομβικό σημείο της ανυπεράσπιστης κοινής γνώμης, οι ελπίδες για ειρήνευση όλο και λιγοστεύουν. Τα πολεμικά οπλοστάσια των συμφερόντων και των μεγάλων κεφαλαίων, ενισχύονται συνεχώς, κατασπαράζοντας όλες τις πιθανότητες για κατάπαυση.

Οι φωνές για ειρήνη δεν έχουν τη δύναμη για να παρέμβουν αποφασιστικά. Οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον του πλανήτη και του φυσικού περιβάλλοντος, δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα σχέδια μιάς πιθανής ολοκληρωτικής καταστροφής.

«Είναι κρίσιμο όλα τα μέρη να παύσουν πυρ», τονίζει από την πλευρά της η ειδική συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο Τζανίν Χένις-Πλάσχερτ.

«Δεν ξέρω αν η ιστορία αυτή θα καταλήξει σε πόλεμο ή συμφωνία. Θα προτιμούσα σε συμφωνία», δηλώνει ο Σιμόν Καμαρί από το βόρειο Ισραήλ.

«Ο Λίβανος δεν θέλει πόλεμο, κανένας δεν θέλει πόλεμο. Είμαστε κουρασμένοι, έχουμε την οικονομική κρίση, έχουμε την μετανάστευση και τώρα πλέον πόλεμο. Δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε έτσι», ακούγεται η φωνή των κατοίκων απο την Βηρυτό.

Η Μέση Ανατολή δεν αντέχει άλλο πόλεμο, δεν αντέχει άλλο μίσος. Η ανθρωπότητα δεν έχει περιθώρια για άλλη δοκιμασία, για άλλη βαρβαρότητα. Ο πλανήτης δεν μπορεί άλλο να αντισταθεί δυστυχώς!

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.