Προσοχή στο φαινόμενο του ιού του Δυτικού Νείλου -πολλά κρούσματα !

Fdbaafc3b86ec44fb236c418a96fe5f6 28134
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι επιστήμονες «κρούουν των κώδωνα του κινδύνου». Το φαινόμενο  του ιού του Δυτικού Νείλου αποδίδεται, όπως λένε, στην κλιματική αλλαγή και στον ήπιο περσινό χειμώνα, που συνέβαλλε στην αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών.

Οι ήπιες καιρικές συνθήκες και η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών τους χειμερινούς μήνες επιτρέπουν την επιβίωση των κουνουπιών, τα οποία αποτελούν τους κύριους φορείς (διαβιβαστές) του ιού του Δυτικού Νείλου

100 κρούσματα και 12 θάνατοι μόλις σε δύο μήνες Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της αύξησης που καταγράφουν εντός του 2024 οι υγειονομικές αρχές σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, με μόνη εξαίρεση το 2018, έτος της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα έξαρσης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με την πρόσφατη καταγραφή του ΕΟΔΥ, από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν επηρεαστεί φέτος 20 Περιφερειακές Ενότητες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 21 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί και διερευνηθεί κρούσματα σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας, Λευκάδας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας, Αχαΐας, Θεσπρωτίας, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Αργολίδας, Ροδόπης, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Φθιώτιδας και στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.