ΕΡΤ: Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Χονδρογιάννης ΄΄ έριξε ” Αυλαία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εφυγε απο τη ζωή, ο αγαπημένος πολύ αγαπημένος  σκηνοθέτης της ΕΡΤ Σταμάτης Χονδρογιάννης .Αγαπημένος για  εμάς τους ουρανοκατέβατους δημοσιογράφους   που περάσαμε την πύλη της ΕΡΤ    μετά το 1981 Και ενώ ήταν σκηνοθέτης του προγράμματος ,το βλέμμα του ,στραμμένο και στον πρώτο όροφο στον παλμό των ειδήσεων ,ειδικά σ΄ εκείνους που είχαν λόγο για τα πολιτιστικά.

Με τον Σταμάτη Χονδρογιάννη περάσαμε στη μαγεία των πλάνων που τα έπαιρναν οι άλλοι μάγοι των ”κουμπιών” αλλά και της φαντασίας ,  Τάσος Μπιρσίμ Γιώργος Παπαδόπουλος.

Πόσα μάθαμε απο σένα Σταμάτη μου! Τι υπομονή με εμας   τα ”πρωτάκια” είχες !

Και θα το γράψω, όπως το σκέφτομαι …Μου φαίνεται, οτι οι Νομοθέτες  στερούνται συναισθήματος ,παράλληλα  και  λογικής. Ο Νόμος που είχε περάσει τη δεκαετία του ΄90 επέβαλλε σε όσους  έφτασαν στα 58, υποχρεωτική αποχώρηση από την ΕΡΤ. Οταν είσαι βέβαια 30 ή 40 δεν σ΄ απασχολεί ο  Νόμος αλλά δεν σ΄ απασχολεί  δυστυχώς ,,και π0ιος θα σου δώσει τα φώτα του , τις εμπειρίες του για να γίνεις καλλίτερος.       Ετσι από την ΕΡΤ έφυγαν οι πυρήνες της Τηλεόρασης. Βέβαια , τους άρπαξαν τα ιδιωτικά που είχαν άλλη γνώμη. Μακάρι οι νεότεροι να είναι καλύτεροι Αλλά εγώ που δούλεψα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν συνάντησα  σκηνοθέτες που να μοιάζουν σε μια Δάφνη Τζαφέρη   σ΄ έναν Γιώργο Καλπογιάννη σ έναν Νίκο Καλοκαιρινό.  Ας είναι…

Εδώ αγαπημένε μου Σταμάτη σ΄ αποχαιρετώ μ΄ ευγνωμοσύνη .Θα ανασύρω ασο τη μνήμη της ΕΡΤ ,απο τους θησαυρούς της ,που ευτυχώς κάποιοι είχαν την πετριά της αναζήτησης του χρόνου ,  να συγκεντρώσουν σημαντικά κομμάτια της ιστορίας της,

Σταμάτη μου σ΄ αγαπώ! Καλό δρόμο…

 

 

Το Θέατρο της Δευτέρας 

Γράμματα και Λογοτεχνία

Μουσική βραδιά Νέο Κύμα

Κινηματογραφικές ταινίες τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:

Τηλεταινίες τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:

Βιντεοταινίες τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:

Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις .

Τι να πρωτογράψεις…

Τηλεόραση, αγγλική φιλολογία και ιστορία τέχνης στην Αγγλία. Ήταν σκηνοθέτης του θεάτρου και της τηλεόρασης, με βραβευμένες δουλειές του στο Prague dor, στο Prix Italia, στην Ισπανία και στην Ελλάδα.

Δύο τηλεοπτικές του παραγωγές βρίσκονται στη μόνιμη συλλογή του Διεθνούς Μουσείου Τηλεόρασης της Νέας Υόρκης.

“Ο ήλιος το χειμώνα εκδίδεται” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφορεί. Έχει γράψει θεατρικά έργα που παίχτηκαν στο θέατρο και στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Αποχαιρετισμός  στη γενέτειρά του στην Κύμη .Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 11 η ώρα στον ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟ .

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.