Μα τι υπέροχος δημοσιογράφος ήταν αυτός! Τι ευγενής άνθρωπος! Και με τι υπέροχο τρόπο μας χάριζε τις εμπειρίες του ζηλευτές για κάθε δημοσιογράφο .Από τις αποκαλύψεις στην Καμπότζη μέχρι το Απαρχάιντ και τον Νέλσον Μαντέλα. Απο τους Μπήτλς και την αποκλειστική του συνέντευξη με τον Τζον Λένον.
Ο πληθωρικός και καλοκαρδος Λάμπης που ερχότανε απο το Λονδίνο παντα στα γραφεία της ΕΡΤ με ένσ πελώριο χαμόγελο με μια ”βαλίτσα΄΄ ειδήσεις και μ΄ εκείνα τα σοκολατάκια με την μέντα που πολύ μου άρεσαν Με τι δίψα τον ακούγαμε να μας λέει λεπτομέρειες για την Ισλαμική Επανάσταση του Χοµεϊνί στο Ιράν που είχε καλύψει για το αµερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης συνεργάστηκε με βρετανικές εφημερίδες, όπως η Western Mail και η Liverpool Echo, καθώς και με την ελληνική υπηρεσία του BBC. Ο Τσιριγωτάκης ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να καλύψει μερικά από τα πιο κρίσιμα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας.
Από το 1979, διετέλεσε ανταποκριτής της ΕΡΤ, του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της εφημερίδας Έθνος, καλύπτοντας σημαντικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας.
Το ντοκιμαντέρ του µε τίτλο «Η Ελλάδα του ανατέλλοντος ηλίου», που αποκαλύπτει την επίδραση της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας στην Ιαπωνία σήμερα, βραβεύτηκε µε τρία χρυσά βραβεία στον ετήσιο διαγωνισµό που οργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας για τηλεοπτικά ντοκιµαντέρ µε θέµα την Ιαπωνία. Το ντοκιµαντέρ του µε τίτλο «Αντίο, Μις Σαϊγκόν», το οποίο περιγράφει τη ζωή στο Βιετνάµ μετά τον εμφύλιο πόλεμο, βραβεύτηκε στα ετήσια τηλεοπτικά βραβεία της εφημερίδας Έθνος.
Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης έφυγε απο ανακοπή καρδιάς σ΄ ηλικία 82 ετών και την θλίψη των συναδέλφων μας την αποτυπώνει ο συνεργάτης και φίλος του Παυλος Αλέπης με τουτα τα λόγια που θα θέλαμε όλοι όσοι τον γνωρίζαμε και δουλέψαμε μαζί του να πούμε:
”Αντίο Λάμπη. Φίλε, συνάδελφε, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ