Lockdown στη Μύκονο: Απαγόρευση κυκλοφορίας και έκτακτα μέτρα έως τις 26 Ιουλίου

Nisia mykonos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μάλιστα τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

του Μιχάλη Τεζάρη

Η Μύκονος είναι το πρώτο νησί της Ελλάδας που λήφθηκαν σκληρά μέτρα για αν αποτραπεί η μετάδοση του κορωνοϊού. Στο νησί των ανέμων επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 έως 06:00 το πρωί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε γνωστό ότι λόγω των πολλαπλών συρροών εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα τα οποία εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας αφορούν και τη μουσική η οποία από σήμερα Σάββατο και όλο το 24ωρο σταματά σε όλο το νησί.

Μάλιστα τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Να σημειωθεί ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Τι θα γίνει με τα sms στο 13033

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μύκονο δεν θα τεθεί σε εφαρμογή η χρήση του sms στο 13033.

Εάν κάποιος χρειαστεί φαρμακείο κατά την παραμονή του στο νησί θα μπορεί να το επισκεφθεί και κατά τις ώρες που ισχύει η απαγόρευση, ενώ η βόλτα με κατοικίδιο θα πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη της απαγόρευσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά

«Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Πηγή: Newpost

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.