Καμπούλ: Η Κόλαση επι γης…

Afghanistan taliban reuters 2 320x200
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η διπλή βομβιστική  επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ   κατά τη διάρκεια εκκένωσης είχε στοχο τους πάντες Αμερικανούς Αφγανούς ακόμη και Ταλισμπάν. Ο ISIS «χτύπησε» και σκότωσε 103 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Στο αεροδρόμιο «Χαμίντ Καρζάι» της Καμπούλ   εικόνες  Κόλασης επι  γης… . Ένα λουτρό αίματος με διπλή επίθεση αυτοκτονίας λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκκένωση στρατιωτών, διπλωματών και πολιτών από το Αφγανιστάν.

Καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο πλήθος Αφγανών που περίμενε στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ με την ελπίδα να μπορέσει να φύγει από τη χώρα για να σωθεί από το καθεστώς των Ταλιμπάν. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, τραγικός. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 90 είναι Αφγανοί και οι άλλοι 13 Αμερικανοί στρατιώτες (οι 10 πεζοναύτες). Ανάμεσα στα θύματα είναι και 28 μέλη των Ταλιμπάν.

«Δύο τζιχαντιστές που θεωρείται ότι ανήκαν στο Ισλαμικό Κράτος πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί στην πύλη Άμπι και κατόπιν οπλισμένοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών και στρατιωτικών», δήλωσε ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι, ο επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για το Αφγανιστάν, της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM).

Ήταν η πρώτη φονική επίθεση μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, στις 15 Αυγούστου και καταγράφηκε μερικές ημέρες πριν ολοκληρωθεί η αποχώρηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στις 31 Αυγούστου, ύστερα από 20 χρόνια άκαρπου πολέμου στο Αφγανιστάν. Ήταν επίσης η πιο πολύνεκρη εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν από το 2011.

Οι τραυματίες από τη διπλή επίθεση είναι τουλάχιστον 158. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για το μακελειό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.