Δημήτρης Αντωνίου: «Ήθελαν έγγραφο για να αποδείξω ότι δεν έχω χέρι, μετά κατάλαβα τα παράλογα της γραφειοκρατίας»

Image for post 1785135
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Δημήτρης Αντωνίου είναι ένας από τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, που είναι καθηλωμένοι σε ένα αναπηρικό καροτσάκι και έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας. 

Ο ηθοποιός Δημήτρης Αντωνίου μίλησε στον Talk Radio 98,9 by Alpha για το τραγελαφικό περιστατικό που βίωσε όταν πήγε σε Αστυνομικό Τμήμα στην Θεσσαλονίκη για να βγάλει νέο διαβατήριο. 

Ο Δημήτρης Αντωνίου είναι ένας από τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, που είναι καθηλωμένοι σε ένα αναπηρικό καροτσάκι και έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας. 

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Νίκου Παναγιωτόπουλου ο ηθοποιός επανάλαβε το περιστατικό που βίωσε πρόσφατα όταν χρειάστηκε να πάει σε ένα ΑΤ για να εκδώσει κάποια δικαιολογητικά για νέο διαβατήριο. Όπως είπε, ο αστυνομικός που τον εξυπηρέτησε, προβληματίστηκε που τον είδε χωρίς χέρι και καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξιδιο, και του ζήτησε έγγραφα από γιατρό τα οποία θα αποδείκνυαν ότι δεν είχε… χέρι.

Αντωνίου: «Στην αρχή το πήρα για πλάκα μετά κατάλαβα τα παράλογα της γραφειοκρατίας…»

Στην αρχή, το πήρε για πλάκα, ωστόσο στην συνέχεια κατάλαβε ότι, κανείς δεν κάνει πλάκα με τα παράλογα της γραφειοκρατίας και υπάρχει μια διαδικασία που για ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα οι προσβάσεις είναι δύσκολες ακόμα και σε δημόσια κτίρια. 

Μάλιστα ο κ. Αντωνίου, εξήγησε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ότι για ανθρώπους με αναπηρία έπρεπε να υπάρχουν λιγότερα προβλήματα. Επίσης τόνισε ότι ο ίδιος μένει στην Καλαμαριά, και όταν έψαχνε ΑΤ προσβάσιμο που να εξυπηρετούνται άτομα με αναπηρία, του είπαν ότι το μόνο τμήμα αρμόδιο είναι στους Νέους Επιβάτες, μια περιοχή πολύ μακριά από τον τόπο που μένει. Ο ηθοποιός αναρωτήθηκε, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό;

«Ήξερα ότι ζω σε μια χώρα που η προσβασιμότητα είναι δεύτερη και τρίτη σε άτομα με αναπηρία. Πήγα σε ένα τμήμα με μια ράμπα σκουριασμένη και λέω “τώρα θα σκοτωθώ”. Όπου και να το πιάσεις το θέμα είναι φάουλ.» είπε στην συνέχεια ενώ πρόσθεσε ότι «Υποτίθεται υπάρχει νομοθεσία που τα Δημόσια κτίρια που εξυπηρετούν πολίτες  με αναπηρικά προβλήματα πρέπει να είναι  προσβάσιμα… η αστυνομία γιατί δεν έχει…» αναρωτήθηκε ξανά!

Τέλος ο Δημήτρης Αντωνίου είπε, μετά την καταγγελία του περιστατικού δεν επικοινώνησε κάποιος μαζί του, γνωρίζει μόνο ότι έγιναν κάποιες διαδικασίες, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το κράτος γνωρίζει πολύ καλά τις ελλείψεις του….

ΠΗΓΗ NEWPOST

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.