Συγκλονιστική μαρτυρία  από όμηρο της Χαμάς στον ΟΗΕ !

E2e88bf9 ap24169787507116
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συγκλονιστική η μαρτυρία  απο όμηρο της Χαμάς στον ΟΗΕ! Λίγες ημέρες μετά την αυτοκτονία της 22χρονης Σιρέλ Γκολάν, που δεν ξεπέρασε τα βασανιστήρια της Χαμάς  απο την απαγωγή της  στο Φεστιβάλ ειρήνης και έδωσε τέλος στη ζωή της την ημέρα των γενεθλίων της, ακόμη μια φωνή απο όμηρο ακούσθηκε στις αίθουσες του ΟΗΕ

 Η 40χρονη δικηγόρος, Αμίτ Σουσάνα, η οποία έχοντας επιστρέψει από  ‘ομηρος της Χαμάς, έκανε κατάθεση  αποκαλύπτοντας με λεπτομέρειες τις τραγικές στιγμές που βίωσε στα χέρια  της Χαμάς.

Επί 55 μαρτυρικές ημέρες και νύχτες, η Σουσάνα είπε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά και βασανίστηκε ενώ «κάθε στιγμή» φοβόταν για τη ζωή της. Η Αμίτ στις 7 Οκτωβρίου 2023, ημέρα της εισβολής, ήταν άρρωστη στο σπίτι της, στο κιμπούτς Κφαρ Αζά. Άκουσε τους πυροβολισμούς και έστειλε μήνυμα σε μέλη της οικογένειάς της γράφοντάς τους ότι θα προσπαθήσει να κρυφτεί σε ασφαλές σημείο.

Η 40χρονη δικηγόρος απηύθυνε ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τη μεταχείρισή της στη Λωρίδα της Γάζας:

«Ήμουν μόνη, αλυσοδεμένη από τους αστραγάλους με μεταλλική αλυσίδα, χωρίς να μπορώ να κουνηθώ και αναγκασμένη να ικετεύω για να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα», είπε.

«Μου επιτέθηκε σεξουαλικά ο τρομοκράτης της Χαμάς που με φρουρούσε. Με ανάγκασε να μπω στο ντους, ακολουθώντας με από κοντά, με το όπλο του να με σημαδεύει. Η βαριά του αναπνοή και το βλέμμα του ήταν τρομακτικά. Δεν είχα τη δύναμη να τον σταματήσω», περιέγραψε.

«Δεν είχα κανέναν να με παρηγορήσει και έπρεπε να υπακούσω τον άνδρα που μόλις με είχε βιάσει με τον πιο φρικιαστικό τρόπο»

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την αντίστασή της, με την ίδια να κλωτσάει και να αρνείται πεισματικά να τους ακολουθήσει. Στο βίντεο ντοκουμέντο της απαγωγής απεικονίζεται η μάχη της ακόμα και όταν ένας από τους τρομοκράτες την κουβάλησε στην πλάτη του για να την ακινητοποιήσει. Η ίδια απελευθερώθηκε μετά από 55 ημέρες μαζί με άλλους ομήρους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.