Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, βρέθηκε ο γνωστός Αμερικανός κινηματογραφικός και θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, όπως μεταδίδουν μέσα μαζικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ερευνά την υπόθεση και το γραφείο του Ιατροδικαστή αναμένεται να εξακριβώσει την ακριβή αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο βραβευμένος ηθοποιός, πέθανε κατά τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ βρέθηκε στο μπάνιο του διαμερίσματός του τέταρτου ορόφου στην οδό 35 Bethune στο Μανχάταν, γύρω στις 11.15 το πρωί, από έναν σεναριογράφο, που κάλεσε αμέσως την αστυνομία, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το περιοδικό Times αναφέρει πως ο Χόφμαν βρέθηκε με μια σύριγγα στο χέρι του και ένα φάκελο γεμάτο με κάτι που φαινόταν σαν ηρωίνη. «Είναι αρκετά προφανές ότι πέθανε από υπερβολική δόση» δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος.

Η οικογένειά του χαρακτήρισε την είδηση του θανάτου του Χόφμαν «τραγική και ξαφνική».

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας Φιλ και εκτιμούμε την αγάπη και την υποστήριξη που λάμαβε από όλους» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ο οποίος είχε διακριθεί ιδίως για την ερμηνεία του στο ρόλο του Τρούμαν Καπότε για την οποία είχε τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου το 2006 κι ήταν επίσης τρεις φορές υποψήφιος για το βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου, ήταν 46 ετών.

Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Ο Χόφμαν έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1990 παίζοντας σε ταινίες όπως το «Boogie Nights» και το «Big Lebowski» προτού κερδίσει το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για το ρόλο του στην ταινία «Capote».

 

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του έπαιξε σε ανεξάρτητες ταινίες, καθώς και σε μπλοκμπάστερ όπως το «Mission Impossible III».

 

Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στην σειρά ταινιών «Hunger Games».

 

Εκτός όμως από τις ταινίες, ο Χόφμαν, πρωταγωνίστησε και σε θεατρικά έργα του Broadway, κερδίζοντας μάλιστα δύο βραβεία Tony.

Σύμφωνα με μια βιογραφία του ηθοποιού, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Turner Classic Movies, πέρυσι ο Χόφμαν αποκάλυψε πως είχε ζητήσει βοήθεια για την κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών και πως «φαινόταν σίγουρος πως είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια του».

 

Ο πατέρας του Χόφμαν ήταν πωλητής και η μητέρα του δικαστής στο αστικό δίκαιο, όπως αναφέρει η βιογραφία του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.