170 όμηροι σε ξενοδοχείο στο Μαλί μετά από επίθεση ένοπλων ισλαμιστών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένοπλη επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Radisson στην πρωτεύουσα του Μαλί, την Μπαμάκο, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Περίπου 170 ομήρους– 140 ενοίκους και 30 μέλη του προσωπικού – κρατούν στο ξενοδοχείο Radisson, στο κέντρο της πρωτεύουσας Μπαμάκο, δύο ένοπλοι δράστες, όπως μεταδίδουν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Οι δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο βαριά οπλισμένοι, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς στο χώρο του έβδομου ορόφου, όπου φαίνεται ότι εκτυλίσσεται η ομηρία.

Έως τώρα δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για νεκρούς. Δεν είναι γνωστό αν ανάμεσα στους ομήρους συγκαταλέγονται και ξένοι πολίτες ή διπλωμάτες.

Δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, όμως πληροφορίες του πρακτορείου Reuters θέλουν τους ενόπλους να φωνάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου περιγράφει τους δράστες ως τζιχαντιστές, με την εισβολή να έρχεται απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που προκάλεσαν το θάνατο 129 ανθρώπων στο Παρίσι.

Το Radisson Blu στη Μπαμάκο, αμερικανικών συμφερόντων, διαφημίζεται ως ξενοδοχείο υψηλού επιπέδου που διαθέτει 190 δωμάτια.

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσε όλους τους υπαλλήλους της και τους αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται και να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

 

Το Μαλί έχει υπάρξει θύμα πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τα τελευταία χρόνια. Το 2013, η χώρα κινδύνευσε να πέσει στα χέρια ισλαμιστών ανταρτών οι οποίοι επεκτείνονταν ενεξέλεγκτα από το βόρειο τμήμα της χώρας, όμως η επέλασή τους ανακόπηκε μετά από στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στην πρώην αποικία της.

 

Η Γαλλία διαθέτει ακόμα περίπου 1.000 ένστολους στο Μαλί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.