Όροι και προϋποθέσεις του Διαγωνισμού:
• Για να μπείτε στον Διαγωνισμό, πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει «ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ» στην σελίδα του aVecnews.gr στο facebook.
• Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να γράψετε τα πλήρη και ακριβή στοιχεία σας, κάτω από τον Διαγωνισμό που σας ενδιαφέρει, να κάνετε ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ και LIKE στην ανάρτηση.
• Ο Διαγωνισμός αναδεικνύει νικητές μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης, μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator, η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.
• Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών και κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό.
• Ο νικητής που για οποιοδήποτε λόγο, δεν παρευρεθεί στην παράσταση χωρίς να ενημερώσει, θα έχει κυρώσεις.
• Οι νικητές θα λαμβάνουν τις προσκλήσεις τους, μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, από το ταμείο του θεάτρου.
• Οι νικητές, θα ενημερώνονται αρχικά στο inbox. Θα δηλώνουν αν αποδέχονται την πρόσκληση, αν όχι θα κληρώνεται άλλος διαγωνιζόμενος.
Το aVecnews.gr σας εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τέσσερις συνθέτες που σμίλευσαν χρώματα και συναισθήματα και γέννησαν τραγούδια που πέρασαν στη σφαίρα της διαχρονικότητας. Τραγούδια όπως τα: «Ζητάτε να σας πω» , «Είδα μάτια», «Παπαρούνα», «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά», «Μαραμένα τα γιούλια», «Πάμε σαν άλλοτε», «Θα ξανάρθεις», «Ξύπνα αγάπη μου», «Άστα τα μαλλάκια σου», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Το τραμ το τελευταίο», «Αθήνα και πάλι Αθήνα», «Έλα γι’ απόψε», «Το ταγκό της θεατρίνας»… Αναρίθμητα τα τραγούδια που μας κληροδότησαν ο Αττικ, ο Κώστας Γιαννίδης, ο Μιχάλης Σουγιούλ και ο Χρήστος Χαιρόπουλος. Τραγούδια με βαθύ εσωτερικό χαρακτήρα, που περιέχουν αντηχήσεις, από τις ονειρικές πλευρές των πραγμάτων. Τραγούδια υψηλής αισθητικής, στα οποία πρωταγωνιστούν ο λυρισμός και η μελωδία ενώ δεν θα λείψει η εξωστρέφεια και η σκωπτική διάθεση… «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα».
Αττίκ ( 1885 – 1944)
Το Αττίκ ήταν το καλλιτεχνικό όνομα του Κλέων Τριανταφύλλου. Προικισμένος δημιουργός, πρωτεργάτης του αθηναϊκού τραγουδιού, με τραγούδια άμεσα και βιωματικά, τα οποία αποπνέουν λεπτό ρομαντισμό κι ευγενική μελαγχολία. Κατάφερε να εκφράσει δημιουργικά την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής του. Με τη θρυλική του Μάντρα, το ναό της τέχνης του, μετέφερε στην αθηναϊκή μουσική ζωή την ατμόσφαιρα της γαλλικής μπουάτ σε συνδυασμό με το βαριετέ.
Κώστας Γιαννίδης ( 1903 – 1984)
Σαν Κώστας Γιαννίδης, ο λόγιος συνθέτης Γιάννης Κωνσταντινίδης πλούτισε την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού με τραγούδια που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν απ’ όλους. Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία σημειώθηκε το 1933, όταν, μαζί με τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Αλέκο Σακελλάριο, έγραψε το πασίγνωστο «Θα ξανάρθεις», το οποίο τραγούδησε το «φιντάνι» στη δισκογραφία εκείνης της εποχής, η Δανάη.
Μιχάλης Σουγιούλ ( 1906 – 1958)
Ο Μιχάλης Σουγιούλ (καλλιτεχνικό επώνυμο του Μιχαήλ Σουγιουλτζόγλου ) ήταν πολυγραφότατος συνθέτης μουσικής και τραγουδιών της γενιάς του μεσοπολέμου. Τα τραγούδια του μετά τόσα χρόνια, εξακολουθούν να εκφράζουν διαθέσεις και συναισθήματα σαν σύγχρονα. Έγραψε σ’ όλες τις φόρμες και τα στιλ. Τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, πατριωτικά, χασάπικα, ζεϊμπέκικα και σχεδόν πάντα με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Έγραψε περίπου 750 τραγούδια, τη μουσική 10 κινηματογραφικών ταινιών και 50 θεατρικών επιθεωρήσεων.
Χρήστος Χαιρόπουλος ( 1909 – 1992)
Ο Χρήστος Χαιρόπουλος υπήρξε από τους κορυφαίους μουσικούς δημιουργούς της εποχής του, κατά την οποία το τραγούδι αρχίζει να λειτουργεί αυτόνομα ξεφεύγοντας από το στενό πλαίσιο της οπερέτας και του μουσικού θεάτρου. Από τους γνησιότερους εκπροσώπους της ρομαντικής Αθήνας του Μεσοπολέμου, εμφανές σ’ όλο το έργο του, μουσικό και συγγραφικό. Μας κληροδότησε σπουδαία τραγούδια, ερωτικού αφηγηματικού χαρακτήρα. Διαμοίρασε το τάλαντό του στην Τέχνη του τραγουδοποιού και τις ιδιότητες του λογοτέχνη και του θεατρικού συγγραφέα, σε συνδυασμό με το επάγγελμα του δημοσιογράφου με το οποίο βιοπορίστηκε έως το τέλος της ζωής του.
……………
Γιοβάννα
Πολυδιάστατη καλλιτέχνιδα που ασχολείται με το τραγούδι, την πεζογραφία και την ποίηση. Ήταν η πρώτη τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση το 1966. Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού. Έχει δώσει κονσέρτα σε όλο τον κόσμο και έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους. Η στροφή της στη λογοτεχνία, σαράντα χρόνια τώρα, έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της.
Κώστας Μακεδόνας
Από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού με τριάντα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα στούντιο και στα φώτα της σκηνής. Στην πολύμορφη πορεία του ως ερμηνευτής έχει αναμετρηθεί με όλες σχεδόν τις εκφάνσεις και τις πτυχές της ελληνικής τραγουδοποιίας. Οι ερμηνείες του αποσταγμένες κι απαλλαγμένες από κάθε περιττό λάμπουν σαν μαργαριτάρια.
Ελένη Βουδουράκη
Μέτζο-σοπράνο. Με ανεπιτήδευτο λυρισμό και χαρακτηριστική ευκολία κινείται σε πολλά μουσικά είδη. Πρωταγωνίστρια σε όπερες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες σε ορατόρια και συμφωνικά έργα ενώ παράλληλα είναι μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει αγαπήσει και εντρυφήσει στο ρομαντικό τραγούδι των συνθετών της ελληνικής belle époque της Αθήνας του Μεσοπολέμου.
Δώρος Δημοσθένους
Συνήθως τον απασχολούν τα μεγάλα και διαχρονικά τραγούδια που τα ερμηνεύει με τον δικό του «δωρικό» τρόπο. Συναυλιακός κυρίως τραγουδιστής αναζητά τα θέματα που θα του επιτρέψουν να ξεδιπλώσει το ταπεραμέντο του. Επιδιώκοντας πάντα ένα εξαιρετικό, υψηλού επιπέδου, καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Ευτυχία Μητρίτσα
Ξεκίνησε σαν μουσικός και τραγουδίστρια, εξελίχθηκε σε τραγουδοποιό ενώ παράλληλα διδάσκει πιάνο και μουσική. Από το 2010 που έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο, έχει εμφανιστεί σε πολλούς συναυλιακούς χώρους ανά την Ελλάδα.
Άννα Ματσούκα
Η Άννα Ματσούκα, με σπουδές στο κλασικό, στο σύγχρονο τραγούδι, αλλά και στο θέατρο, είναι μια νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια με εξαιρετικές εμφανίσεις σε χώρους όπως το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αλλά και σε Γαλλία, ΗΠΑ
ATHENS CHAMBER ORCHESTRA
Ροδούλα Χαντζή, φλάουτο
Κατερίνα Λιουδάκη, κλαρινέτο
Δημήτρης Παπαγγελίδης, κιθάρα
Μαριλίζα Παπαδούρη, τσέλλο
Μαρίνα Σταλήμερου, βιόλα
Δημήτρης Αγγελίδης, πρώτο βιολί
Σβετλάνα Σεβέλεβα, δεύτερο βιολί
Δημήτρης Ασλανίδης κοντραμπάσσο
Μαρία Σπυράτου, πιάνο
Γιάννης Τσέρτος, ακκορντεόν
Παναγιώτης Μεταλληνός, κρουστά
Τη Γιοβάννα στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Χρήστος Κουμούσης.
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ..
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.30
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΜΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ 211 77 01 700
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR