Θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, βιντεο- εγκαταστάσεις, έως τις 27 Μαΐου, σε όλα τα βαγόνια και την αποβάθρα
«Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών» συνδυάζουν μουσική, τραγούδι και θέατρο. Συμμετέχουν 30 νέοι καλλιτέχνες (12μελής ορχήστρα, 5 λυρικοί τραγουδιστές, 8 χορευτές και 5 ηθοποιοί)
Πέρυσι άνοιξε ο δρόμος, φέτος στρώνεται και μεγαλώνει. Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, μετά την περσινή του επιτυχία, επεκτείνεται φέτος όχι μόνο χρονικά αλλά και ποσοτικά.
Πραγματοποιείται από αύριο έως και τις 27 Μαΐου όχι μόνο στα «ιδιωτικά» κουπέ του Νέου Βαγονιού αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα βαγόνια του Τρένου-Θεάτρου και στην Αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ. Θα λάβουν χώρα θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, βιντεοεγκαταστάσεις από νεοσύστατες καλλιτεχνικές ομάδες ηθοποιών, χορευτών, μουσικών, εικαστικών και βίντεο περφόρμερ σε μια ποικιλόμορφη γιορτή τεχνών.
Το Φεστιβάλ ανοίγει με τη χορευτική – οπερατική περφόρμανς «Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών» (από αύριο έως και την Κυριακή), σε σκηνοθεσία ? σκηνογραφία – χορογραφία της Ιλιας Κόντου (πρωτοπαρουσιάστηκε το 1933 στο Παρίσι, σε χορογραφία Ζ.Μπαλανσίν).
Εμπνευσμένο από το μοναδικό μπαλέτο των Κουρτ Βάιλ και Μπέρτολτ Μπρεχτ «Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών» χαρακτηρίζεται ως υβριδικό επειδή συνδυάζει μουσική, τραγούδι, θέατρο μέσα σε μία συνεχόμενη χορογραφία και ερμηνεύεται από τριάντα νέους καλλιτέχνες (12μελής ορχήστρα, 5 λυρικοί τραγουδιστές, 8 χορευτές και 5 ηθοποιοί).
Είναι μία μινιατούρα εξπρεσιονιστικού «stationendrama», δηλαδή δράμα σε «σταθμούς», με δομή επικού θεάτρου, το οποίο βρίσκει τον ιδανικό του χώρο στο «Τρένο στο Ρουφ» καθώς η δράση του εκτυλίσσεται σε όλα τα βαγόνια και στον υπαίθριο χώρο της Αμαξοστοιχίας, με τους θεατές να μετακινούνται ακολουθώντας την εξέλιξη του έργου.
Μάλιστα οι καλλιτέχνες ανοίγουν διάλογο με τους θεατές, ενώ ο Κουρτ Βάιλ δομεί τόσο γερά τον μουσικό κορμό του έργου ώστε ο Μπρεχτ αυτή τη φορά ακολουθεί.
Ενας πρόλογος και ένας επίλογος πλαισιώνουν επτά τραγούδια-επτά σκηνές, κατά τη διάρκεια των οποίων η πρωταγωνίστρια Αννα υπό την πίεση της οικογένειάς της, θα περιπλανηθεί σε επτά πολιτείες της Αμερικής και θα διαπράξει διαδοχικά «Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών». Η μουσική διεύθυνση είναι του Ανδρέα Τσελίκα και η ενορχήστρωσητου Βασίλη Ρώτα. Το έργο θα παρουσιαστεί στη γερμανική γλώσσα με υπέρτιτλους.
Αμέσως μετά την παραγωγή «Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών», από τις 17 έως και τις 27 του μήνα οι καλλιτέχνες: «Ομάδα 11», «Ομάδα 42 ολογράφως», «Conspiramus», «Dream Dolls», «Κούπε-πε», «Μαύρη Γάτα», τα μουσικά συγκροτήματα «Biotech» και «Ενέδρα» και οι Ε. Αναγνωστοπούλου – Χρ. Γκιζέλη, Σ. Βαρτάνη – Μ. Κυριάκη – Αθ. Νιαβή – Κ. Ψωμά, Κ. Δρακοπούλου, Λ. Ζιάρας – Χρ. Καλαϊτζόγλου – Ε. Φώτου, Ε. Κανακάκη – Al. Spiliotopoulos, Αν. Κάπρα, Κ. Κασιάρης, Π. Μάκκας – Ρ. Ζογανά, Ξ. Μαλαθράκη – Σ. Δελλαπόρτα, Αν. Μπρουζιώτη, Σ. Ορφανού – Κ. Βελέντζα, Τζ. Παρασκευά – Λ. Μαργώνη – Γ. Παρασκευά, Β. Τσόρλαλης – Α. Μαντά δημιουργούν τα δικά τους καλλιτεχνικά πρότζεκτ σ’ ένα διαφορετικό σε είδος, ύφος και θεματολογία κυλιόμενο πρόγραμμα τεσσάρων ωρών.
Οι θεατές μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν τις διαφορετικές περφόρμαν ή να απολαύσουν το ποτό τους παρακολουθώντας μουσικοθεατρικά χάπενινγκ, τα οποία θα εκτυλίσσονται παράλληλα με τις παραστάσεις, στην Αποβάθρα του σταθμού.
Είσοδος ελεύθερη
Περφόρμανς και Παράλληλες Εκδηλώσεις: Είσοδος Ελεύθερη. Ο κάθε θεατής μπορεί να προσφέρει ό,τι ποσό θέλει. Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίου εισόδου λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων των κουπέ. Εναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις περφόρμανς της κάθε ημέρας από 8 μ.μ. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ