Ανδρέας Μπουτσικάκης… Μια υπέροχη διαδρομή στην μουσική και στο χρόνο

boutsikakis
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Δεν ξέρω αν η μουσική έφτιαξε τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος τη μουσική, το μόνο που ξέρω είναι ότι η μουσική έχει άξιους υποστηρικτές και ένας από αυτούς είναι και ο Ανδρέας Μπουτσικάκης. Ο πιανίστας που από τα 8 του χρόνια διδάχθηκε από τον πατέρα του τα πρώτα του μαθήματα στο πιάνο και από κει και πέρα κατάλαβε ότι η μαγεία της ζωής βρίσκεται στα δάκτυλα του.

Στα 17 του έρχεται στην Αθήνα και εκεί αρχίζει να ζει το όνειρο του. Παρακολουθεί μαθήματα μοντέρνας αρμονίας και ενορχήστρωσης πλάι στον αξέχαστο Μανόλη Μικέλη.

Το 1993 είναι μια «εύπορη» χρονιά και μια αφορμή γι΄ αυτόν για να δείξει το ταλέντο του. Συνεργάζεται μαζί με τον Τζων Μοδινό στην δισκογραφική του δουλειά , «Οι ρίζες μας» Την ίδια χρονιά λαμβάνει μέρος σε 2 θεατρικές παραστάσεις: στο θέατρο Ιλίσια «Η Κυρία του Μαξίμ» και «Η Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» ως πιανίστας ακομπανιατέρ σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου με πρωταγωνιστές τον Αλέκο Αλεξανδράκη και Νόνικα Γαληνέα. Ενώ στη συνέχεια καλείται επισήμως από τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, να παραβρεθεί και να παίξει πιάνο στο Νταβός της Ελβετίας με αφορμή το εμπορικό και Βιομηχανικό Φόρουμ.

Ο Ανδρέας Μπουτσικάκης, το 1995 γίνεται γνωστότερος μέσα από την κρατική τηλεόραση, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ενορχηστρωτή και πιανίστα στην Εκπομπή της Δήμητρας Γκουντούνα « Όπως μας Αρέσει», ενώ 2006 ηγείται ορχήστρα στην εκπομπή «Σε χρόνο T.V» της Μάριον Μιχελιδάκη.

Ώσπου γίνεται μόνιμος συνεργάτης του Αντώνη Καλογιάννη μέχρι και σήμερα. Τον γαλουχεί στην προσωπική του δισκογραφία αλλά και στο ρεπερτόριο του Μίκη Θεοδωράκη, ανοίγοντας του πια ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή του. Κάνει συναυλίες αλλά και συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό με αφιερώματα στους Νομπελίστες ποιητές Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη.

Μια από τις σημαντικότερες του συνεργασίες με τον Αντώνη Καλογιάννη είναι και αυτή που έγινε το 2007 στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τα 40 χρόνια προσφοράς του στο Ελληνικό τραγούδι, με τίτλο «Ήθος και Φως». Επίτιμοι καλεσμένοι του στη σκηνή ήταν η Μαρία Φαραντούρη, ο Ζωρζ Μουστακί και η Πένυ Ξενάκη.

Επίσης το 2007, ο Μίκης Θεοδωράκης τον σπρώχνει στην δημιουργία προσωπικού του δίσκου, με 16 τραγούδια του ιδίου του συνθέτη, διασκευασμένο για σόλο πιάνο, με τίτλο «Piano Revolusion»

Έχει στο ενεργητικό του πολύ σημαντικές συνεργασίες με συνθέτες όπως Ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός και ο Γιώργος Χατζηνάσιος

Με το Χατζηνάσιο, συναντήθηκαν ξανά το 2008, στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με Μητσιά – Μεζίνη και Ξενάκη, για να γιορτάσουν τον Άγιο Νικόλαο και το πολεμικό ναυτικό.

«Με την τελευταία απαριθμούνται άνω των 100 εμφανίσεων με πιο σημαντικές τον Νοέμβρη του 2001 στο Μαν Οντιτόριουμ του Τελ Αβίβ και το Μάιο του 2008 στην Αμερικανική Βάση του Ν.Α.Τ.Ο στη Νάπολη της Ιταλίας. Από το 2002 έως και σήμερα τον Ανδρέα Μπουτσικάκη, εμπιστεύεται ο Γ ιώργος Δήμου και η Μαρία Κανελλοπούλου για την πραγματοποίηση κονσέρτων σε όλα τα μεγάλα ιστορικά θέατρα της Αυστρίας. Ο Ανδρέας Μπουτσικάκης έχει συνεργαστεί επίσης στην Αυστρία, ως διασκεδαστής και ενορχηστρωτής σε δισκογραφική δουλειά με τον Έρβις Χάλετζ – το σημαντικότερο συνθέτη της γενιάς του. 

Ο Ανδρέας Μπουτσικάκης είναι μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου της UNESCO Επιστημών και Τεχνών καθώς και της Α.Ε.Π.Ι»

http://www.youtube.com/watch?v=g6fC3UQVICg&feature=related


 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.