Ο Ιούνιος βγαίνει με Κινηματογράφο.. τι θα δούμε

cinem
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Κωστούλας Τωμαδάκη

Πνιγμένος στα χρέη μεσήλικας απολύεται από τη δουλειά του… ξαναγυρίζει στα θρανία για να τελειώσει την εκπαίδευση του… «Η Περίπτωση Λάρι Κράουν» είναι μοναδική ..

ο Τομ Χανκς επιστρέφει στη καρέκλα του σκηνοθέτη, συνυπογράφει το σενάριο με τη Νία Βαρντάλος και συμπρωταγωνιστεί με τη Τζούλια Ρόμπερτς σε αυτή την αισιόδοξη κομεντί , μια ανάσα αισιοδοξίας στη μαυρίλα των ημερών που ζούμε.

«Το Χρίσμα» , η ταύτιση των ανθρώπων με το βασίλειο των ζώων όταν η βία κυβερνά. Ο Μισό αποτυπώνει με ρεαλισμό τις αμέτρητες ομοιότητες μεταξύ ζώων και ανθρώπων και των εκφυλισμό των ανθρώπινων σχέσεων σε μια οικογένεια κακοποιών στη σύγχρονη Μελβούρνη.

«Transformers 3:Dark of the moon» ο πόλεμος των ρομπότ καλά κρατεί…

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στη παραγωγή του σίκουελ ,της επικής περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας με τους φανατικούς οπαδούς.

«Η Λεωφόρος της Δύσεως» ο Μπίλι Γουάιλντερ , αποτυπώνει μοναδικά την παρακμή.. την πτώση ενός ειδώλου, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα το Χόλιγουντ. Συγκλονίζει με την ερμηνείας της η σταρ του βωβού , Gloria Swanson.Ένα πραγματικό αριστούργημα !

 

Η Περίπτωση Λάρι Κράουν

του Τομ Χανκς

με τους Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς.

Η ιστορία: Όταν ο Λάρι Κράουν απολύεται από τη θέση του ως υπάλληλος καταστήματος ,συνειδητοποιεί ότι ήρθε η ώρα για κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Πνιγμένος στα χρέη και χωρίς προσανατολισμό, επιστρέφει στα θρανία, πηγαίνοντας ξανά στο Πανεπιστήμιο. Εκεί, θα κάνει παρέα με μια ομάδα 

φοιτητών που οδηγούν βέσπες, ενώ θα νιώσει μια ξεχωριστή έλξη για την καθηγήτριά του.

η άποψη μας : η περίπτωση Τομ Χανκς είναι μοναδική , μια και πρόκειται για ένα ταλαντούχο ηθοποιό που έχει πολιτική άποψη και δε διστάζει να τα βάλει ακόμα και με το Χόλιγουντ.

Ακτιβιστής, ταλαντούχος δημιουργός   με ρίζες ελληνικές και σπίτι στις Κυκλάδες , ο Χανκς, ακολούθησε το δικό του ξεχωριστό δρόμο στη βιομηχανία θεάματος , κάτι που του έχει αναγνωρίσει και το σύστημα.

Στη δεύτερη ταινία του σαν σκηνοθέτης, ο Χανκς συνεργάζεται στο σενάριο με τη Νία Βαρντάλος που υπογράφει μια γλυκόπικρη ταινία για την οικονομική κρίση. Ο Τομ Χανκς , ερμηνεύει τον μεσήλικα απολυμένο που επιστρέφει από ανάγκη στα θρανία, βρίσκοντας το νόημα της ζωής σε μια παρέα φοιτητών με βέσπες.

Ο αγαπημένος ηθοποιός ερμηνεύει με άνεση ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του και φτιάχνει ένα αυθεντικό χαρακτήρα γεμάτο ανατροπές αλλά και μπόλικο χιούμορ. Απολαυστική κωμωδία με καλογραμμένους διαλόγους και τη γοητεία δυο σταρ.

γκρο πλαν: στη Τζούλια …στη χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού

 

 

Το Χρίσμα

του Ντέιβιντ Μισό

με τους Γκάι Πιρς,Τζακ Γουίβερ

η ιστορία: Καλωσήρθατε στον υπόκοσμο της Μελβούρνης, όπου εντείνονται οι σχέσεις επικίνδυνων εγκληματιών και της εξίσου επικίνδυνης αστυνομικής δύναμης. Η άγρια δύση σε αστικό φόντο.

Ο ένστολος ληστής Πόουτ Κόντυ βρίσκεται υπό διωγμό από μια ιστορία ανορθόδοξων ντετέκτιβ που τον θέλουν νεκρό.

Ο συνεταίρος και καλύτερος του φίλος `Μπαζ` θέλει να απεμπλακεί από όλα αυτά. Ο νεότερος αδερφός ,Κόντυ, εντωμεταξύ κάνει μια περιουσία πουλώντας παράνομες ουσίες ,ενώ ο μικρότερος αδερφός, Ντάρεν περιηγείται αφελώς σε αυτό τον κόσμο.-το μόνο που γνώρισε ποτέ η οικογένεια. Σε αυτό τον κόσμο καταφτάνει και ο ανιψιός Τζέι, που θα βρεθεί στο επίκεντρο της κορύφωσης της διαμάχης μεταξύ αστυνομίας και της οικογένειάς του. Θα απειληθούν κοντινοί του άνθρωποι και ο Τζέι συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει , πρέπει να καταλάβει πως παίζεται το παιχνίδι και να διαλέξει τη θέση σε αυτό το βίαιο ζωικό βασίλειο.

η άποψη μας; Στην Κόλαση του Δάντη ζουν οι σύγχρονοι ήρωες του Μισό, ο οποίος αποτυπώνει με σοκαριστικό 

τρόπο το βασίλειο των ζώων στη σύγχρονη μεγαλούπολη, όπου το μεγάλο ζώο τρώει το μικρό και η βία είναι ο μοναδικός κανόνας.

Στο Animal Kingdom, μια οικογένεια που προς τα έξω φαίνεται φυσιολογική συγκρούεται με την αστυνομία – εδώ μια ειδική ομάδα καταστολής που με θεμιτά και αθέμιτα μέσα προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη και η μεταξύ τους μάχη εξελίσσεται σε μια ανελέητη εξόντωση.

Ο Μισό επιτίθεται στα κέντρα εξουσίας, σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τη δύναμη ως μέσο επιβολής στους άλλους , υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή είναι ατομική υπόθεση που συντελείται μέσα μας.

Ατομική ευημερία, προσωπική αναζήτηση είναι το όραμα του δημιουργού που μας εντυπωσιάζει με την αριστοτεχνική σκηνοθεσία του, τις άψογες ερμηνείες, ακόμα και το ανατρεπτικό φινάλε της ταινίας. .

Δυνατές παλλόμενες εικόνες ενός προσωπικού κινηματογράφου από ένα `σκεπτόμενο ` σκηνοθέτη που έχει θα ξανακούσουμε στο μέλλον.

γκρο πλαν: στην τελευταία σκηνή, στη μεγάλη ανατροπή…


 Transformers 3:Dark of the moon(από 29/6)

του Μάικλ Μπέι

με τους Σάια Λαμπέφ, Ρόζι Χάντινγκτον

η ιστορία: Ρομπότ και δράση λοιπόν με άποψη από τον μετρ του Χόλιγουντ που δίνει πλέον τρισδιάστατη υπόσταση στις ταινίες του , στο τρίτο ρομποτικό έπος που είναι και μια ταινία χαρακτήρων.

η άποψη μας:Το blockbuster του καλοκαιριού είναι εδώ με την τρίτη συνέχεια του πολέμου των ρομπότ και τον Μάικλ Μπέι να κερδίζει στα σημεία, δηλαδή στις εντυπωσιακές σκηνές μάχης και μάλιστα σε τρισδιάστατη εκδοχή.

Στο τρίτο μέρος, οι παλαιοί εξωγήινοι ξυπνάνε στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης και οργανώνουν μια τεράστια επιχείρηση για να εισβάλλουν στη Γη. Στα πλεονεκτήματα της ταινίας και το εξίσου εντυπωσιακό καστ με τον Τζον Μάλκοβιτς και τη Φράνσις Μακ Ντάρμαντ.

γκρο πλαν: στις σκηνές μάχης.. και στα εντυπωσιακά εφέ

 

 

Η Λεωφόρος της Δύσεως: Sanset Blvd(1950)

του Μπίλι Γουάιλντερ

με τους Γουίλιαμ Χόλντεν ,Γκλόρια Σουάνσον

η ιστορία: H Gloria Swanson είναι μια ξεπερασμένη σταρ και ο WilliamHolden ένας ανερχόμενος σεναριογράφος που μένει στην έπαυλη της, βοηθώντας την να κάνει ένα δυναμικό comeback στο σινεμά.

Με τον καιρό αρχίζει να νιώθει φυλακισμένος όμως εκείνη δεν θα τον αφήσει να την εγκαταλείψει, έτσι, εύκολα.

 

Η άποψη μας; Mπορεί η τανία του Γουάιλντερ να μην τιμήθηκε με το Όσκαρ σκηνοθεσίας – σίγουρα το άξιζε- παραμένει ωστόσο αυθεντικά κλασική απεικονίζοντας την άνοδο και την κάθοδο, τη δόξα και την παρακμή .

Ο σεναριογράφος Τζον Γκιλς κυνηγημένος από τα χρέη συναντάει τη Νόρμα, τη σταρ του βωβού κινηματογράφου που έχει αποσυρθεί και ζει με τον υπηρέτη της. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μια σχέση εξάρτησης με πάθος, έντονες εκρήξεις αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα, της ανθρώπινης φύσης που ο Μπίλι Γουάιλντερ θα αποτυπώσει με έξοχο τρόπο. Με όχημα τους κώδικες του film noir , τους ευάλωτους ήρωες και τις μοιραίες γυναίκες, φτιάχνει μια ταινία ουσιαστικά για το ίδιο το Χόλιγουντ. Στο ρόλο της Νόρμα, μια πραγματική σταρ του βωβού που έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενη με περισσή αυθεντικότητα την αλαζονική και ματαιόδοξη σταρ.

γκρο πλαν: στη τελευταία σκηνή που η Γκλόρια κατεβαίνει τη σκάλα..

…κορυφαία σκηνή του σινεμά αλλά και των μεγάλων υποκριτικών δυνατοτήτων της Swanson  

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.