«Μήδεια» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο

mideia
Facebook
Twitter
LinkedIn
Της Λαμπριάνας Κυριακού

 

Εγγονή του ήλιου, βάρβαρη μάγισσα από την Κολχίδα, πλάσμα σκοτεινό και γοητευτικό. Η Μήδεια. Ερωτεύεται τον Ιάσονα και του χαρίζει τον κόσμο. Από αυτόν βιώνει την προδοσία και μέσα από το θέατρο της Επιδαύρου αναφωνεί «Αβάσταχτη ζημιά έγινε η ζωή μου»

 

Τραγωδία του έρωτα και της εκδίκησης, η Μήδεια ανεβαίνει για δυο παραστάσεις, 22 – 23 Ιουλίου 2011 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Μια τραγωδία που θίγει ταυτόχρονα πολύπλοκα ζητήματα μέσα από την αβυσσαλέα σύγκρουση των φύλων αλλά και των διαφορετικών πολιτισμών.


Το έργο είναι σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα , Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας, Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου, Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Μουσική διδασκαλία: Αντώνης Κοντογεωργίου, Φωνητική διαμόρφωση: Μίρκα Γεμεντζάκη  συνεργάτης: Γιάννης Λιγνάδης

 

 

Στο ρόλο της Μήδειας: Αμαλία Μουτούση

Ιάσων: Χρήστος Λούλης

Τροφός: Μαρία Καλλιμάνη

Παιδαγωγός: Θέμης Πάνου

Κρέων: Άρης Λεμπεσόπουλος

Αιγαίας: Γιάννης Νταλιάνης

Άγγελος: Δημήτρης Ήμελλος

 

Συμμετέχει 15μελής Χορός γυναικών  Κορυφαία: Μαρία Καλλιμάνη

 

Βοηθοί σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου, Νίκος Πασχίδης

Βοηθός συνθέτη: Patrick Evans

Βοηθός σκηνογράφου: Λουκία Μινέτου

Σχεδιασμός ήχου παράστασης: Γιώργος Καρυώτης

 

Χορός: Λαμπρινή Αγγελίδου, Σωτηρία Ρουβολή, Αναστασία Μολυβδά, Ειρήνη Φαναριώτη, Βασιλική Τρουφάκου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Χρυσάνθη Αυλωνίτη, Μαρία Κόμη Παπαγιαννάκη, Ευγενία Ζέκερη, Τίνα Αλεξοπούλου, Μαρίνα Συμεού, Γιούλη Τάσιου, Σύρμω Κεκέ, Βίκυ Χατζοπούλου

 Έντυπο για την παράσταση “Μήδεια” του Ευριπίδη


Με ένα δίγλωσσο, 64σέλιδο έντυπο συνοδεύεται η παράσταση “Μήδεια” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, που πραγματοποιείται στις 22-23 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Εκτός από το σημείωμα του σκηνοθέτη και τα βιογραφικά των βασικών συντελεστών, το έντυπο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις πρόβες της παράστασης, κείμενα από τους D.L. Page και D.J. Mastronarde για την ιστορία αλλά το αμφιλεγόμενο πρόσωπο της Μήδειας, καθώς και ένα απόσπασμα από αδημοσίευτη μελέτη του Γιάννη Λιγνάδη – φιλολογικός σύμβουλος της έκδοσης – με τίτλο “Η ερώσα γυνή στον Ευριπίδη”.

Το έντυπο κοστίζει 5€ και μπορείτε να το προμηθευτείτε στους χώρους του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου κατά τις ημέρες διεξαγωγής της παράστασης (22-23 Ιουλίου).

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011, ώρες: 21:00

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011, ώρες: 21:00


50€ (VIP)

40€ (Ζώνη Α)

30€ (Ζώνη Β)

15€ (Φοιτητικό – Ζώνη Β)

20€ (Άνω Διάζωμα)

10€ (Φοιτητικό – Άνω Διάζωμα, ΑΜΕΑ)

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μπορείτε να αγοράσετε με τρεις τρόπους:

• Online, από το διαδίκτυο, με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας (www.greekfestival.gr)

• Τηλεφωνικά, με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας. Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 – 210 32 72 000. Καθημερινά 9:00-21:00

• Από τα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30-16:00, Σάββατο: 9:00-14:30) ή από καταστήματα της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Ελευθερουδάκης και τα Newsstand Ελευθερουδάκης, καθώς και από τα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.