Βέροια «Εύηχη πόλη»

evixi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επιμέλεια Σάκης Ιντζεβίδης

Η Βέροια βάζει τα καλά της και για Τρίτη συνεχή χρονιά, είναι έτοιμη να σκορπίσει στην πόλη,   καλλιτεχνικές μυρωδιές. Όπως μουσική στους δρόμους ,χορούς, μπάντες, προβολή ντοκιμαντέρ, ηχοχρώματα jazz, αλλά και Ιταλικό Μπαρόκ. Μια γιορτή μοναδική και δωρεά για όλους.

Μια γιορτή για όλους τους φίλους των τεχνών, μικρούς και μεγάλους. Το κάλεσμα αυτό είναι μια μοναδική εμπειρία ,για όσους το ζήσουν από κοντά.

Για πέντε ημέρες λοιπόν, από 21 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου, οι “καλλιτεχνικές μυρωδιές” του Καλοκαιριού περνάνε από την Βέροια, κάνουν “στάση” και ζωντανεύουν την πόλη μας αλλά και τα παιδικά μας όνειρα.

Γι’ αυτό μας μιλάει ο διευθυντής της διοργανώτριας ΚΕΠΑ, κ. Γιάννης Καμπούρης:

“Η εύηχη πόλη είναι μια γιορτή, μια αφορμή να μαζευτούμε, να ανέβουμε στη σκηνή, να τραγουδήσουμε, και το σημαντικότερο να λειτουργήσουμε ως κοινότητα.

Η μουσική τις μέρες της «εύηχης πόλης» στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα. Η ΠΟΛΗ ΖΕΙ.

Είμαστε εδώ. Η ζωή μας ανήκει και δεν πρόκειται να τη χαρίσουμε σε κανένα. Αντιστεκόμαστε στη μιζέρια, είμαστε αποφασισμένοι να χαράξουμε το μέλλον που μας ανήκει και όχι αυτό που κάποιοι σχεδιάζουν για εμάς.

Πιστεύω ότι αυτό που πραγματικά φοβούνται όλοι αυτοί που πίσω από τις πλάτες μας σχεδιάζουν το αύριο κατά πως τους συμφέρει, είναι ο άνθρωπος που αγαπά τη ζωή και όλοι εμείς που αγαπάμε τη μουσική, αγαπάμε τη ζωή, γιατί μουσική και ζωή είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η πρόσκληση λοιπόν για συμμετοχή στη γιορτή που απευθύνουμε σήμερα, είναι μια πρόσκληση, σε όλους όσους αγαπούν τη ζωή.

Η γιορτή αγκαλιάζει φέτος όχι μόνο στη Βέροια αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα. Το ίδιο θα συμβεί στη συνέχεια και με τις «νότες δροσιάς». Προσπαθήσαμε να συγκροτήσουμε ένα πρόγραμμα, που θα ανταποκρίνεται και στις πιο ψηλές προσδοκίες. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι παρόλο που η γιορτή μας έχει ιστορία μόλις δύο ετών, είναι γνωστή πολύ έξω από την πόλη, η ίδια η πόλη την περιμένει.

Όλες οι εκδηλώσεις βέβαια είναι ανοικτές στο κοινό. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τις χαρούν με τον προσήκοντα σεβασμό, όσοι επιλέξουν να τις παρακολουθήσουν. Και μια ιδιαιτερότητα της γιορτής, για όσους φίλους επιλέξουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Σαββάτου 25 Ιουνίου. Ας ετοιμαστούν να υποδεχτούμε όλοι μαζί τον ήλιο της επόμενης μέρας στο ποτάμι !

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.