Εισπρακτικές πιένες για τον «Ριχάρδο Γ΄» με τον Κέβιν Σπέισι

rixardos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Ρεκόρ εισπράξεων στα ταμεία του Φεστιβάλ Επιδαύρου για το «Ριχάρδο Γ΄».Λόγω της μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων δόθηκε μια ακόμα ημέρα, η Κυριακή 31 Ιουλίου- εκτός των δύο προγραμματισμένων στις 29 και 30 – για την πολυαναμενόμενη παράσταση του Σαιξπηρικού έργου του Bridge

Project, με τον Κέβιν Σπέισι υπό την σκηνοθεσία του Σαμ Μέντες.

Ο διάσημος ηθοποιός συναντά ξανά τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες μετά το American Beauty, για το οποίο είχαν κερδίσει και οι δύο Όσκαρ (ερμηνείας και σκηνοθεσίας, αντίστοιχα) σε μια κορυφαία παράσταση που μεταφέρθηκε στο σήμερα από αισθητικής και εικαστικής πλευράς και εξυμνήθηκε από τους Λονδρέζους κριτικούς.

Ο Κέβιν Σπέισι υπό την καθοδήγηση του Σαμ Μέντες ερμηνεύει τον Ριχάρδο Γ’ με το πόδι του δεμένο σε μεταλλικό στήριγμα και αποθεώνεται. Ο κριτικός του «Guardian», Μάικλ Μπίλινγκτον, επαίνεσε την «δυνατή κεντρική ερμηνεία» του Κέβιν Σπέισι. «Ο Σαμ Μέντες έφτιαξε μια ξεκάθαρη, κατανοητή σύγχρονη παραγωγή, όπου ο πρωταγωνιστής μετατρέπεται σε δεσποτικό αρχέτυπο». Στη θεατρική κριτική της «Independent» σημειώθηκε, ότι η παράσταση «προκαλεί ανατριχίλα στη ραχοκοκαλιά σου».

Ο Κέβιν Σπέισι για να ανταποκριθεί στις φυσικές απαιτήσεις του ρόλου παραδέχτηκε, ότι έκοψε το κάπνισμα και το ποτό.

Η παράσταση αυτή αποτελεί την τελευταία του “Bridge Project». Ενός τρίχρονου θεατρικού εγχειρήματος που κατάφερε να ενώσει τις δύο μεγαλύτερες θεατρικές πρωτεύουσες του κόσμου, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, την Ακαδημία Μουσικής του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη από τη μία, και το Old Vic του Λονδίνου από την άλλη δίνοντας την ευκαιρία σε κορυφαίους καλλιτέχνες να δουλέψουν πάνω σε κλασσικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο «Ριχάρδος Γ΄» θα επιστρέψει στο Λονδίνο μετά την Αθήνα ενώ θα ολοκληρώσει την παγκόσμια περιοδεία της, στις αρχές του 2012, στη Νέα Υόρκη.

Στην παράσταση , εκτός από τον Κέβιν Σπέισι που ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο συμμετέχει ακόμα και μια σειρά από ταλαντούχους ηθοποιούς του Γουέστ Έντ και του Μπροντγουαίη. Έτσι στον ρόλο της Δούκισσας του Γιορκ θα δούμε την υποψήφια για Τόνυ (τα θεατρικά αντίστοιχα των Όσκαρ) Μώρην Άντερμαν, στο ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ την Χέυδν Γκουήν, υποψήφια για Τόνυ για τον ρόλο της στον «Μπίλυ Έλιοτ», τον Τσακ Ιγούτζι ως Μπάκινγκχαμ, την Γκέμα Τζόουνς στον ρόλο της Βασίλισσας Μαργαρίτας και τον Τσάντλερ Γουίλλιαμςστον ρόλο του Γεωργίου, Δούκα του Κλάρενς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.