Τι ακριβώς να κάνω;

goundouna_2
Facebook
Twitter
LinkedIn

H μοίρα του ανθρώπου είναι παράλογη ,μας προειδοποιεί ο Καμύ ‘’γιατί ο άνθρωπος είναι μόνος και θνητός και η διάνοια του είναι μόνο μιαν αστραπή’’. Και στ΄ αλήθεια δεν ξέρω τι θα έλεγε αν ζούσε στην Ελλάδα του 2011,για την μοίρα των ανθρώπων, που έχουν αποτινάξει από πάνω τους την δημιουργία ,την ελπίδα ,την ίδια τους την αξιοπρέπεια.

Τι θα έλεγε για μας  που έχουμε τόσο παραπλανηθεί και χαθεί στην απόγνωση η στην αδιαφορία. Αγωνιζόμαστε με τόση σπουδή για τον επιούσιο , που καμωνόμεθα πως αντιδρούμε στον παραλογισμό μ΄ ολιγοήμερες απεργίες. Απαντάμε σ΄ ερωτήσεις των κατακαημένων δημοσιογράφων –ανάθεμα αν πληρώνονται και αυτά τα παιδιά-και με ένα τραύμα στην καρδιά και το κεφάλι, από τις πορείες ξαναγυρνάμε σπίτι μας ήσυχοι ότι πράξαμε το καθήκον μας .Ήσυχοι ότι τα καπνογόνα που εισπνεύσαμε τα έχουμε εμεις πληρώσει ,δια μέσου της εφορίας και τα δακρυγόνα που μας τύφλωσαν είναι από χέρια πάλι πληρωμένα από εμάς. Σφήνα σ΄ αυτόν τον διαρκές παραλογισμό ήρθανε και κάτσανε τις τελευταίες ημέρες οι ταξιτζήδες.

Μ΄ έναν ανταρτοπόλεμο που χρόνια είχαμε να δούμε. Ο μισός πληθυσμός κατά την προσφιλή του μέθοδο τους καθυβρίζει ,ο υπόλοιπος αδιαφορεί και το μόνο που εύχεται είναι να μην πέσει η απεργία τους στις ημέρες των διακοπών τους .Και η Κυβέρνηση ιδροκοπάει για το που θα πάει αυτή η κατάσταση και τι θα γίνει με τον τουρισμό που είναι η μόνη μας βιομηχανία που αποδίδει. Και εγώ ο σκυφτός ανθρωπάκος που θα έλεγε και ο Βίλχεμ Ράιχ, αναρωτιέμαι : Αν τα έσοδα του τουρισμού ήταν τόσο μεγάλα και δεν εμπόδιζαν την εισροή του χρήματος στις αδηφάγες τσέπες του Κράτους ,θα σταματούσαν την πολιορκία του μισθού της σύνταξης ,της ανηφόρας των τιμών και των καυσίμων ,τη φυλάκιση μου για χρέος προς την εφορία ,τις δόσεις στην τράπεζα τους απλήρωτους λογαριασμούς την ελεγχόμενη από τους σοσιαλιστές ‘απελπισία’ μου;

Θα είχα καλύτερα νοσοκομεία, παιδεία , δρόμους, ασφάλεια από το εγχώριο και εισαγόμενο έγκλημα; Τι ακριβώς θα είχα; Τι ακριβώς θα έχω, με τις θυσίες που μου ζητάτε να κάνω; Τι ακριβώς μου ζητάτε να κάνω και δεν έκανα; Τι πρέπει να καταλάβω και δεν κατάλαβα; Και τέλος ποιο είναι το λάθος που έκανα που πρέπει τόσο ακριβά να το πληρώσω…..

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.