Ο Λάνθιμος μας ξαναβγάζει εξω από τα σύνορα

satira
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η «σκοτεινή σάτιρα» «’Αλπεις», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, θα διεκδικήσει το Χρυσό Λέοντα στο 68ο Φεστιβάλ της Βενετίας. Θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 20 ταινίες σπουδαίων ανθρώπων της Έβδομης τέχνης, όπως είναι οι Ρομάν Πολάνσκι, Τζορτζ

Κλούνει, Γουίλιαμ Φρίντκιν, Τόμας Άλφρεντσον, Ντέηβιντ Κρόνενμπεργκ, Στιβ ΜακΚουίν,   Αλεξάντερ Σοκούροφ, Τε-Σενγκ Γουέι.

Το έχει η τύχη του Έλληνα σκηνοθέτη που έφθασε μέχρι τον προθάλαμο του Θείου Όσκαρ να βγαίνουν οι δουλειές του εκτός των ελληνικών συνόρων. Οι ορίζοντες λοιπόν, είναι ανοιχτοί για τον σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο.

Με πρωταγωνίστριες την Αριάν Λαμπέντ, που είναι και σύντροφός της, την Αγγελική Παπούλια και τον Άρη Σερβετάλη ο σκηνοθέτης του «Κυνόδοντα» στη νέα του δουλειά παρουσιάζει τις δοκιμασίες μιας ομάδας νοσοκομειακών υπαλλήλων και αθλητών με την επωνυμία «Άλπεις» , που αντικαθιστά ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή.

Τους προσλαμβάνουν οι συγγενείς και οι φίλοι των αποθανόντων, για να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν πιο ομαλά την απώλεια. Ένα όμως από αυτούς αρνείται να υπακούσει στους κανόνες της ομάδας και από εκεί ξεκινούν όλα….

Η αυλαία του Φεστιβάλ Βενετίας θα ανοίξει στις 31 Αυγούστου και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Την ταινία του Λάνθιμου θα δούμε στις αθηναϊκές αίθουσες στις 17 Οκτωβρίου όπου έχει προγραμματιστεί να δοθεί η πρεμιέρα της.

Ο Γιώργος Λάνθιμος δεν διστάζει σε κάθε συνέντευξή του να εστιάζεται στο πρόβλημα του σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου, που κατά τη γνώμη του είναι το οικονομικό…

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χρήματα. Έκανα τη νέα μου ταινία με ακόμη λιγότερα χρήματα από όσα τον «Κυνόδοντα» .Είναι πολύ δύσκολα όταν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δεν έχει καθόλου χρήματα. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα» σχολίασε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.