Συμμετέχει και η Ελλάδα στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ

festival_montreal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τη συμμετοχή τριών ταινιών ελληνικής συμπαραγωγής εγκαινιάζεται στο Μόντρεαλ το 35ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, το οποίο παρουσιάζει ταινίες από διάφορες χώρες του κόσμου.


Η ταινία μικρού μήκους «Μια τέλεια μέρα» του σκηνοθέτη Εύρη Παπανικόλα παρουσιάζει τη συνάντηση τριών παράξενων ζευγαριών σε ένα σταθμό βενζίνης: δύο αγοριών που ταξιδεύουν με κλεμμένη βάρκα, δύο γυναικών που είναι μεθυσμένες και δύο αστυνομικών που κάνουν εικονική μονομαχία με τα όπλα τους, περιμένοντας να πλυθεί το αμάξι τους.


Ο σκηνοθέτης Εύρης Παπανικόλας με καταγωγή από την Αίγυπτο προέρχεται από το χώρο των διαφημιστικών σποτ.


Η προβολή της ταινίας θα γίνει 24,25 και 26 Αυγούστου σε διάφορες αίθουσες του φεστιβάλ.


Η ταινία «Αμνηστία» είναι μια ελληνο-γαλλο-αλβανική παραγωγή των Bujar Alimanim 90 Productions / Patos (Albanie), Thanos Anastopoulos, Fantasia Ltd., Guillau.


Σκηνοθέτης είναι ο Αλβανός Bujar Alimani και διευθυντής φωτογραφίας ο Ηλίας Αδάμης. Πρωταγωνιστούν οι Luli Bitri, Aktori Karafil Shena, Todi Llupi, Mirela Naska, Aleksander Rrapi.


Η ιστορία στρέφεται γύρω από τις φυλακές στα Τίρανα, όπου με ένα νέο νόμο επιτρέπεται το σεξ για τα παντρεμένα ζευγάρια. Η Έλσα μία φορά το μήνα ταξιδεύει με λεωφορείο για να επισκεφτεί το σύζυγό της που είναι κλεισμένος για παράνομα στοιχήματα. Ο Σφετίμ κάνει το ίδιο ταξίδι επίσης, καθώς η γυναίκα του είναι πίσω από τα κάγκελα. Η Έλσα και ο Σφετίμ γνωρίζονται, ερωτεύονται και αλληλοπαρηγοριούνται για την απουσία των συντρόφων τους. Ώσπου μια μέρα εκείνοι βγαίνουν από τη φυλακή.


Η ταινία θα προβληθεί στις 19,20,23,27 Αυγούστου.


Η ελληνοκυπριακή παραγωγή FISH N’ CHIPS, του σκηνοθέτη Ηλία Δημητρίου, με παραγωγούς τη Μόνικα Νικολαΐδου, τον Γιώργο Παντζή, τον Κωνσταντίνο Μωριάτη, τον Ηλία Δημητρίου κ.ά. παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιώργος Γιαννέλης, ενώ πρωταγωνιστούν οι Μάριος Ιωάννου, Μαρλέν Καμίνσκι, Αν Μαρί Ο Σάλιβαν, Διομήδης Κουφτερός και Άλκηστις Παυλίδη.


Ο Άντι, ένας σκληρά εργαζόμενος μάγειρας σε φαστφουντάδικο του Λονδίνου, απολύεται κι αποφασίζει να επιστρέψει στην Κύπρο με τη μητέρα του, τη φιλενάδα του Κάρεν και την κόρη της, για να ανοίξουν φαστφουντάδικο με Fish n Chips. Το φαστφουντάδικο αποτυχαίνει γιατί τα πράγματα στην Κύπρο δεν λειτουργούν όπως στο Λονδίνο. Ο Άντι απομένει μόνος του διαπιστώνοντας ότι είναι τουρίστας στην ίδια του τη χώρα.


Η ταινία θα προβληθεί στια αίθουσες του φεστιβάλ στις 23,24,25,26 Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.