Η Χαμένη τιμή της ΕΡΤ

goundouna_2
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Δήμητρας Γκουντούνα 


Ας εξηγηθούμε λοιπόν, και πριν αποφασίσετε τι είναι καλό και τι όχι, ελάτε να σας ξεναγήσω και να σας ενημερώσω για το τι συμβαίνει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και μετά ας αφήσουμε το ανάθεμα να πέσει χάμω και όχι στις πλάτες, για άλλη μια φορά, των εργαζομένων. Ας αφήσουμε αυτά τα παιχνίδια της εκάστοτε εξουσίας που πότε το παίζει έξυπνα και πότε τόσο ανίδεα που ξαφνιάζει ακόμα και τους πιο αφελείς.


Λοιπόν η ΕΡΤ 1 ήταν να πουληθεί από το 1985. Δεν το τόλμησαν. Είτε γιατί κάποιοι είχαν αντιστάσεις, είτε γιατί υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος. Ήταν και κάποιοι  ανέραστοι δραχμαφονιάδες λογιστές της εξουσίας που κάνανε υπολογισμούς παίζοντας στο χρηματιστήριο της συνείδησης του κάθε υπουργού  για το τι είχαμε και το τι δεν είχαμε για να τα πουλούσαμε και να τα κάναμε βραχιόλια, που θα έλεγε και ο Ταχτσής. Τους λογιστές αυτούς, τους υποκινούσαν οι μεγάλοι καναλάρχες, που δεν ήθελαν  να μοιράζονται την πίτα της διαφήμισης. Έτσι οι κύριοι αυτοί έβαζαν τα τσιράκια τους, από τα έντυπα που διέθεταν, και «έφτιαχναν» τον αναγνώστη για τα δήθεν κακά της Κρατικής Τηλεόρασης. Σχεδόν τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι κλειδιά  της Κρατικής Τηλεόρασης ήταν διορισμένοι απευθείας από αυτούς και όχι από την κάθε Κυβέρνηση, όπως κακώς νόμιζε ο κόσμος.

Αυτοί έφερναν και την παρέα τους με την σειρά τους και έτσι οι άνθρωποι της ΕΡΤ πολλαπλασιάζονταν με ρυθμούς ανεξέλεγκτους στα χαρτιά, γιατί την παραγωγή  την συνέχιζαν οι «βαστάζοι» που δεν είχαν προσληφθεί ούτε από την Κυβέρνηση, ούτε από καναλάρχες και που οι δυστυχείς εισέπρατταν για όλα τα χρόνια της ΕΡΤικής τους ζωής απλά και μόνο τη συλλογική τους σύμβαση. Αν μάλιστα είχαν και επιτυχία στη δουλειά τους, άντε κανά φιλικό χτύπημα στην πλάτη, σαν εκείνο του εραστή που θέλει ν΄απαλλαγεί από σένα αλλά που πρέπει να κρύψει και τις προθέσεις του. 

Ας αφήσουμε τις εξωτερικές παραγωγές (εξωτερικές προσέξτε) για τις οποίες χρησιμοποιούνταν ανθρώπινο δυναμικό της ΕΡΤ καθώς και τα μηχανήματα του καναλιού. Υπάρχουν παρέες στην ΕΡΤ; ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ δεν πατούν στην ΕΡΤ να πληρώνονται; ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Υπάρχουν διορισμένοι με σημειωματάκια; ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.  Υπάρχουν υπάλληλοι που δεν κάνουν τίποτα; ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δουλεύουν 24ωρα, γατί χωρίς γερή πλάτη πίσω τους μπάζει πολύ αέρα. 

Ωχ Παναγία μου τι θα γίνει πάλι με τους συμβασιούχους; Διότι είναι εκείνοι σίγουρα που θα την πληρώσουν με τις αποφάσεις του κ. Μόσιαλου. Τι είναι αυτός αλήθεια; Και από πού μας προέκυψε; Ένα τελευταίο ερώτημα κλείνοντας η ΕΡΤ 1 το ανταποδοτικό τέλος για τον Έλληνα πολίτη θα είναι πιο χαμηλό; Αχ ρε πατέρα γατί δεν ήσουν εργολάβος να έχω και εγώ ένα κανάλι δικό μου και να διοικώ τούτη τη χώρα. Να απολύω και να προσλαμβάνω, να πουλάω και να ξεπουλάω και το καλύτερο, να έχω πείσει και τον κόσμο ότι αυτό που κάνω είναι το σωστό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.