Eurovision 2012: Πού και πότε θα γίνει

eurovision1_2012
Facebook
Twitter
LinkedIn


Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 57ου Διαγωνισμού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με τον πρώτοΗμιτελικό την Τρίτη στις 22, το δεύτερο Ημιτελικό την Πέμπτη στις 24 και τον Τελικό, το Σάββατο στις 26 Μαΐου 2012.


Οι προετοιμασίες και οι συναντήσεις για τον Διαγωνισμό έχουν ήδη αρχίσει τόσο από την πλευρά του φιλοξενούντος ραδιοτηλεοπτικού φορέα – Ιctimai TV- όσο και από την πλευρά της EBU.


Πρώτη η Κύπρος έχει επιλέξει καλλιτέχνη για την εκπροσώπηση της χώρας στο Μπακού, κατόπιν απευθείας ανάθεσης του ΡΙΚ στην νεαρή ερμηνεύτρια, Ήβη Αδάμου.


Αν και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η επίσημη διαδικασία της υποβολής συμμετοχής των χωρών στη Eurovision 2012, οι μισές περίπου χώρες φαίνεται ήδη να έχουν καταλήξει στον τρόπο που θα επιλέξουν τον καλλιτέχνη που θα τους εκπροσωπήσει στο Μπακού. Φήμες επίσης θέλουν το Μαρόκο να επιστρέφει στο Διαγωνισμό, ύστερα από τη μοναδική συμμετοχή του στη Eurovision, τo 1980.


Ενώ, οι σκέψεις συνεχίζονται για το αν ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί σε ήδη υπάρχον στάδιο ή θα κατασκευαστεί από την αρχή καινούργιο -εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος-, ο τρόπος της τηλεψηφοφορίας επιστρέφει στο 2010. Συνεπώς οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα ψήφου μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισης όλων των τραγουδιών και όχι από την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους όπως έγινε πέρυσι. Η συνολική ψήφος του κοινού θα συνυπολογιστεί με την ψήφο των επιτροπών σε ποσοστό 50%-50% για την ανάδειξη των νικητήριων αποτελεσμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.