Στον εισαγγελέα η τηλεπαρουσιάστρια για τον κλεμμένο πίνακα

Facebook
Twitter
LinkedIn


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι, η 40χρονη παρουσιάστρια ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ο 65χρονος αντικέρ, οι οποίοι συνελήφθησαν για κατοχή πίνακα του Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, που είχε κλαπεί τον Ιούνιο τους 2001 από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης, στο Βέλγιο.

Το έργο τέχνης απεικονίζει σκηνή από την αρχαία ελληνική μυθολογία – “Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου” και φιλοτεχνήθηκε το 1618.

Η τηλεπαρουσιάστρια, οποία κατά την προσαγωγή της στον εισαγγελέα είχε καλυμμένο το πρόσωπό της, επέμεινε πως τον πίνακα, της τον δώρισε Ιταλός φίλος της, με τον οποίο είχε σχέσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, πιθανότατα ο Ιταλός γνώριζε πως το έργο είχε κλαπεί από μουσείο και για αυτό ήθελε να το “ξεφορτωθεί”.

Η γυναίκα αρνείται πως η ίδια γνώριζε κάτι περισσότερο για τον πίνακα, ενώ ανέφερε ότι πληροφορήθηκε την αξία του από το συγκατηγορούμενό της αντικέρ. Για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει, του έδωσε να πουλήσει τον πίνακα.

Εναντίον των δύο συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τους παρέπεμψε ν’ απολογηθούν σε ανακριτή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.