Από τον Οκτώβριο, Ροκ κόντρες με οκτώ ευρωπαϊκές μπάντες

rok
Facebook
Twitter
LinkedIn


Ενας νέος μουσικός θεσμός γεννιέται και κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον “1ο Ευρωπαϊκό Ροκ Μαραθώνιο”, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 29 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου Τάε Κβον Ντο και θα φιλοξενήσει τις πιο φιλόδοξες ροκ μπάντες απ’ όλη την Ευρώπη.

Στον Μαραθώνιο αυτό θα διαγωνιστούν ζωντανά οκτώ συγκροτήματα, από διαφορετική χώρα το καθένα, τα οποία επιλέχτηκαν μέσα από εκατοντάδες που συμμετείχαν στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τους “Rosebleed”, ένα συγκρότημα που ξεκίνησε γεμάτο όνειρα από το “Schoolwave” του 2006 και απέδειξε μέσα στα επόμενα χρόνια πως είναι κάτι πολύ πιο δυνατό από μια απλή σχολική μπάντα. Στο ενεργητικό τους έχουν ήδη ένα άλμπουμ, 3 σινγκλ, ένα EP και πολλές ζωντανές εμφανίσεις.

Οι “Embassy” είναι μια μπάντα από την Τσεχία. Η μουσική τους διαθέτει μοντέρνα ροκ στοιχεία εμπλουτισμένα με ποπ και electro ήχους.

Από την Τουρκία μάς έρχονται οι “Kirmizi”, πέντε δυναμικές γυναίκες που επιθυμούν να αποδείξουν πως το σκληρό ροκ δεν αποτελεί αποκλειστικά ανδρική υπόθεση.

Οι εκπρόσωποι της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης φέρουν το όνομα “Maxi-mum Power” και αποτελούνται από νεαρούς ροκάδες ηλικίας 13-14 ετών. Παρά τις μαθητικές τους υποχρεώσεις αφιερώνουν επτά ώρες καθημερινά σε πρόβες.

Οι “Note to Amy” από την Ολλανδία χαρακτηρίζονται από τον πρωτοποριακό ήχο τους, ο οποίος συνδυάζει το μέταλ με το emo και την πανκ ? ροκ, ενώ οι “Samarah” από τη Γερμανία ισορροπούν ανάμεσα σε μέταλ, αλτέρνατιβ και ροκ.

Την Ουκρανία θα εκπροσωπήσει ένα indie ? rock γκρουπ από το Κίεβο, οι “Singleton”.

Εκπληξη της βραδιάς θα αποτελέσει η ζωντανή εμφάνιση των διάσημων Σκανδιναβών ρόκερ “Apocaly-ptica” που είναι περιζήτητοι στα ροκ φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ξεκίνησαν την πορεία τους ως μια παρέα από τέσσερις σολίστες του τσέλου που έπαιζαν κομμάτια των Metallica. Το κοινό τούς λάτρεψε από την πρώτη στιγμή και απόδειξη γι’ αυτό αποτέλεσε το γεγονός ότι το πρώτο τους άλμπουμ πούλησε 1 εκατομμύριο αντίτυπα.

Ακολούθησαν έξι ακόμη δισκογραφικές δουλειές, με πολλές επιτυχίες, πολυάριθμες εμφανίσεις ανά τον κόσμο, αλλά και συνεργασίες με σημαντικούς εκπροσώπους της διεθνούς ροκ σκηνής. Η μεγάλη αυτή επιτυχία τους απέδειξε πως το σκληρό ροκ παίζεται και χωρίς ηλεκτρικές κιθάρες.

ΒΙΟΛΟΓΟΙ

Οι “Stereo-verve” από την Αυστρία αποτελούνται από άτομα που έχουν σπουδάσει αστροφυσική και βιολογία!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.