Μέιμα και Φρανκ “μια ζωή στα σχέδια “

mema_and_frank_mia_zoi_sta_shedia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σελ.:460, τιμή: 15 ευρώ
ISBN: 978-960-6893-14-8
Μετάφραση: Τίλλα Μπαλή

Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφόρησε το συναρπαστικό βιβλίο της Nancy Horan Μέιμα και Φρανκ “μια ζωή στα σχέδια”. Μερικές από τις πιό σημαντικές αμερικανικές εφημερίδες το επέλεξαν ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς.

Το Μέιμα και Φρανκ είναι ένα μυθιστόρημα που στηρίζεται σε γεγονότα τα οποία αφορούν στη σχέση του μεγάλου αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ με μια από τις πελάτισσές του, τη Μέιμα Μπόρθγουικ Τσένι – σύμβολο τόσο για τις ελευθερίες που επιζητούν οι γυναίκες όσο και για τις συνέπειες που ίσως παραμονεύουν όταν προσπαθούν να τις κατακτήσουν.

«Στέκομαι στις παρυφές της ζωής και την κοιτάζω να κυλάει δίπλα μου. Θέλω να κολυμπήσω στο ποτάμι. Θέλω να νιώσω το ρεύμα.» Αυτό γράφει η Μέιμα Μπόρθγουικ Τσένι στο ημερολόγιό της, καθώς παλεύει να δικαιολογή-σει τον παράνομο δεσμό της με τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1903, η Μέιμα και ο σύζυγός της, Έντουιν, είχαν αναθέσει στονφημισμένο αρχιτέκτονα να σχεδιάσει την καινούρια κατοικία τους. Κατά τηνκατασκευή του σπιτιού, αναπτύχθηκε ισχυρή έλξη μεταξύ της Μέιμα και του Φρανκ, ώσπου οι δύο εραστές (και οι δύο παντρεμένοι με παιδιά) πήραν μια πορεία που έμελλε να συγκλονίσει την κοινωνία του Σικάγο και να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Έγραψε ο διεθνής Τύπος:

«Μια θαυμάσια ενορχηστρωμένη απόδοση του δεσμού και της εσώτερης ζωής των δύο ερωτόπληκτων πρωταγωνιστών. Δραματικό δίχως κορώνες, προσεγμένο και πειστικό. Ένα μυθιστόρημα που κουβαλάει το βάρος της αλήθειας.»

–Seattle Post-Intelligencer

«Συναρπαστικό… Παρόλο που η Μέιμα Μπόρθγουικ Τσένι δεν ήταν μια οποιαδήποτε γυναίκα, η Χόραν τη μεταπλάθει σε μια αινιγματική, αντιπροσωπευτική όλων των γυναικών γυναίκα – σύμβολο τόσο για τις ελευθερίες που επιζητούν οι γυναίκες όσο και για τις συνέπειες που ίσως παραμονεύουν όταν προσπαθούν να τις κατακτήσουν»

–The New York Times Book Review

«Ακαταμάχητο… Μια συναρπαστική ιστορία αγάπης.»

–Cleveland Plain Dealer

«Ένα συγκλονιστικό ανάγνωσμα… ένα σύνθετο αφήγημα για τη σχέση μεταξύ δύο εκκεντρικών, ευφυών και αξέχαστων χαρακτήρων. Αν και πρόκειται για ένα εν πολλοίς λογοτεχνικό μυθιστόρημα, οι σπίθες που ξεπηδούν από τις σελίδες του διαπερνούν τα όρια του βιβλίου.»
–Rocky Mountain News

R A N

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Nancy Horan είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμα γνωστά έντυπα. Μένει σε ένα νησί στην περιοχή του Puget Sound, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, με τον άντρα και τους δύο της γιους. Το Μέιμα και Φρανκ “μια ζωή στα σχέδια” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.