Μόνιμος κάτοικος Σίφνου ο Κουστουρίτσα

nikostratos_ena_ksechoristo_kalokairi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Όταν γύριζε την ταινία του «Η ζωή είναι ένα θαύμα» , ο Εμίρ Κουστουρίτσα ποτέ δεν φανταζόταν, ότι στη ζωή του θα ανακαλύψει ένα τόπο θαύμα. Αυτό συνέβη στη Σίφνο.

Το κυκλαδίτικο αυτό νησί, στο οποίο άνθισε ο πολιτισμός μέσα από την καθημερινότητα και το αντάμωμα με την αλμύρα της θάλασσας έκλεψε για πάντα την καρδιά του Σερβοβόσνιου σκηνοθέτη τόσο, που όχι μόνο αγόρασε σπίτι εκεί, αλλά εξέφρασε και την επιθυμία να έρθει να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί.

Ο δημιουργός της πολυβραβευμένης ταινίας «Ο καιρός των τσιγγάνων» ανακάλυψε τις ομορφιές της Σίφνου μέσα από την ταινία «Νικόστρατος: Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι» στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Μια ταινία με την οποία ντεμπουτάρει στις σκοτεινές αίθουσες ο Ολιβιέ Ορλέ. Πρόσφατα έγινε η επίσημη προβολή της ταινίας στη Σίφνο και ο Εμίρ Κουστουρίτσα, ο οποίος παραβρέθηκε βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για το όνειρό του:

«Αυτός ο τόπος για μένα δεν είναι απλώς τόπος διακοπών. Κάποια στιγμή θα επιστρέψω επ΄αόριστον στο νησί».

Η ταινία , που γυρίστηκε στις μαγευτικές τοποθεσίες της Σίφνου και της Μήλου το περασμένο καλοκαίρι αφηγείται την βαθιά φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα νεαρό αγόρι και έναν πελεκάνο.Είναι συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας.

Το σενάριο συνυπογράφει ο Ολιβιέ Ορλέ, ο οποίος υπογράφει σε συνεργασία με τον Ερίκ Μπουασέ, καταξιωμένο συγγραφέα και υπεύθυνο για το πολυβραβευμένο, best seller μυθιστόρημα «Nicostratos le pélican», στο οποίο είναι βασισμένη η ταινία.

Στους κύριους ρόλους εμφανίζονται οι Τιμπόλτ Λε Γκεγιέκ, Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν, Τζέιντ-Ρόουζ Πάρκερ, Γεννάδιο Πάτση, Βαλεριάν Ντε Βιλενέβ, Ιβ Ναντό και τον ο σκηνοθέτη, ηθοποιό και μουσικό Εμίρ Κουστουρίτσα, ο οποίος υποδύεται τον Δημοσθένη, πατέρα του κεντρικού ήρωα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.