Αρχίζει το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

5o_docfest_chalkida
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ραντεβού στην Χαλκίδα

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – Doc Fest θα πραγματοποιηθεί για 5η χρονιά τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα από τις 4 – 9/10/2011.

Σε μια εποχή που το οπτικοακουστικό στοιχείο στην χώρα μας κατακλύζεται από ομοιόμορφα προϊόντα, το ελληνικό ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα έγκυρο κοινωνικό βαρόμετρο που διατηρεί την αμεσότητα και την πολυμορφία της γραφής των δημιουργών του, θυμίζοντας μας πως ο κινηματογράφος είναι πρωτίστως τέχνη.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest πέντε χρόνια τώρα έχει καταφέρει να γίνει βασικό σημείο συνάντησης των δημιουργών, προβάλλοντας καλλιτέχνες που θέτουν ψηλά το πήχη των φιλοδοξιών τους αποδεικνύοντας ταλέντο αντίστοιχο με τις απαιτήσεις του κοινού και τα αιτήματα των καιρών για την διαμόρφωση μιας δύσκολης και απαιτητικής μορφής τέχνης, μιας απελευθερωτικής και λυτρωτικής μορφής επικοινωνίας.

Το Φεστιβάλ συνεχίζοντας την προσπάθεια για την διάδοση της ποιότητας μιας τέχνης που έκανε τον κόσμο να ονειρεύεται, στηρίζει και αναδεικνύει τους ανεξάρτητους δημιουργούς συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ.

Επιστρατεύοντας τις ποιοτικές δυνάμεις, την πρωτοτυπία ιδεών, τη νεωτερίστικη ματιά και την διάθεση ανανέωσης του εκκολαπτόμενου ταλέντου που κατατάσσεται κάθε χρόνο στις στρατιές μας, επιλέχτηκαν 64 συνολικά ταινίες ντοκιμαντέρ παραγωγής 2010 2011.

Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 21 ταινίες-ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων σε σημαντικούς κινηματογραφιστές του τόπου.

Ακόμα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις. Hμερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclasses καθώς και το πρόγραμμα «Μονοπλάνο» για νέους κινηματογραφιστές – που έχουν ως στόχο να αποτελέσουν εργαλεία μελέτης σύγρονων προβλημάτων, σειρήνες αφύπνισης κοινωνικών συνειδήσεων, μέσα προβολής των χαμένων διαστάσεων της κοινωνίας μας και των μύχιων πτυχών της συνείδησης μας.

Πηγή: Newsbeast

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.