Αφιέρωμα στον Ρέι Τσάρλς, στο Μέγαρο Μουσικής.

ray_charles_jazz
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις 17 Οκτωβρίου αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικό από την Ορχήστρα τζαζ του Αμστερνταμ, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα,στο Μέγαρο Μουσικής.

Διασκευές των τραγουδιών του Ρέι Τσαρλς ερμηνευμένα από την τραγουδίστρια της τζαζ, Madeline Bell θα παρουσιάσει η Ορχήστρα του Concertgebouw του Άμστερνταμ

“Γεννήθηκα με τη μουσική μέσα μου. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω…” είχε δηλώσει ο Ρέι Τσαρλς, ο θρυλικός καλλιτέχνης της τζαζ, των 17 βραβείων Γκράμι, των μεγάλων επιτυχιών, των επιτυχημένων τραγουδιών. Σε αυτή τη σπουδαία μουσική προσωπικότητα θα είναι αφιερωμένο το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Ορχήστρα Τζαζ από το φημισμένο Concertgebouw του Αμστερνταμ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με ένα πρόγραμμα-αφιέρωμα στο πλούσιο ρεπερτόριο του ανθρώπου που μπορεί η ζωή να του στέρησε την όραση, του χάρισε όμως ένα μοναδικό ταλέντο. Ο Ρέι Τσαρλς ήταν πράγματι γεννημένος μουσικός. Γιατί, παρότι στα 7 του μόλις χρόνια είχε χάσει ολοκληρωτικά την όρασή του, αποφάσισε να δει τη ζωή μέσα από τα μάτια της μουσικής και να μεγαλουργήσει.

Υπηρέτησε με πάθος από την τζαζ και την R&B μέχρι το ροκ εν ρολ και την γκόσπελ μουσική, απέσπασε ό,τι βραβείο και τιμητική διάκριση μπορεί να φανταστεί κανείς, από Βραβεία Γκράμι και διδακτορικούς τίτλους μέχρι διακρίσεις αρχηγών κρατών και βασιλικών οικογενειών αλλά και αστέρι στη λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ.

Παράλληλα κατάφερε να κάνει 5 εκατομμύρια πωλήσεις για ένα και μόνο άλμπουμ του το οποίο κυκλοφόρησε δύο μήνες μετά τον θάνατό του, στις 10 Ιουνίου του 2004.
Το προφίλ του μεγάλου αυτού συνθέτη, τραγουδιστή και σόουμαν θα “ζωντανέψει” στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής από μια εξαιρετική ορχήστρα η οποία θα παρουσιάσει διασκευές των τραγουδιών του ερμηνευμένα από τη διακεκριμένη τραγουδίστρια της τζαζ Madeline Bell.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση της ορχήστρας με το ρεπερτόριο του Ρέι Τσαρλς έγινε τον Φεβρουάριο του 2005, στην ολλανδική πρεμιέρα της βραβευμένης με Οσκαρ βιογραφικής ταινίας “Ray”. Εκεί πρωτοπαρουσιάστηκε η συγκεκριμένη μουσική παράσταση. Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές κι έπειτα άρχισε να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνεργασίες
Αυτή φυσικά δεν είναι η μοναδική επιτυχία της Ορχήστρας Τζαζ του Concertgebouw, αφού στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα μουσικά ονόματα μεταξύ των οποίων και αυτά των Chic Corea, Bradford Marsalis, Richard Galliano, Deborah Brown, Jessye Norman κ.ά. Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες περιοδείες σε ολόκληρη την υφήλιο, από την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι την Ασία και την Αφρική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.