Οπαδική βία: «Τι ομάδα είσαι;» Και μαχαιρώνουν -Ποιοι καλλιεργούν ζόμπι που σκοτώνουν;

220221160653 hooligans violence
Facebook
Twitter
LinkedIn

 Γράφει ο Αλκης Φιτσόπουλος

Τα όσα ανατριχιαστικά ακούγονται στην δίκη για την δολοφονία του οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ τον Φεβρουάριο του 2022, αντί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην οπαδική βία, την διογκώνουν! Υπάρχει εξήγηση γι αυτό, δεν αποτελεί παραδοξότητα κι αφορά στην μετάλλαξη της νεανικής σκέψης, που συντριπτικά διαβρώθηκε από τα social media, όπου οι νεολαίοι δεν διστάζουν να ποστάρουν τις επιθέσεις τους.

Έχετε δει την ταινία – ντοκιμαντέρ «Social Dilemma» (Κοινωνικό Δίλλημα); Εκεί λύονται όλες οι απορίες και για την οπαδική βία και το Bullying των μαθητών στα σχολεία. Στην ταινία πρωταγωνιστούν τα στελέχη που επινόησαν τον μικρόκοσμο του facebook. Τους δημιουργήθηκαν τέτοια ενοχικά σύνδρομα, που προτρέπουν την νεολαία να απέχει, γιατί «τα social media παράγουν ζόμπι», όπως  το επισημαίνουν. Τι σημαίνει ζόμπι; Κατάλυση της κοινής λογικής, ωδή στην αυταρέσκεια και μιμητισμός. Αχαλίνωτος.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο ο μιμητισμός είναι η δευτέρα φύσις της ελληνικής κοινωνίας των νέων, που αυτοί και μόνο προκαλούν την οπαδική βία. Δείτε στον πίνακα πόσα περιστατικά σημειώθηκαν από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα

Αυτοί που προκαλούν την βία, την έχουν ήδη υιοθετήσει ως κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Μεγάλη κουβέντα; Καθόλου. Κάποιοι το ξεκίνησαν, κάποιοι τους μιμήθηκαν, το φαινόμενο άρχισε να γιγαντώνεται και επί των ημερών μας κατέληξε να είναι φυσιολογικό. Όταν προέκυψε στην ζωή μας η φράση των δολοφόνων του Άλκη «τι ομάδα είσαι;», έγινε κυρίαρχο σλόγκαν μιμητισμού σε όλη την επικράτεια. Κάτι σαν μόδα που κυκλοφόρησε αστραπιαία μέσω των social media.

 

Τις πταίει; Φταίνε όλοι αυτοί που άλλαξαν οι κανόνες στην εποχή μας. Το φυσιολογικό γενεών και γενεών συνετρίβη και στην θέση του εγκαθιδρύθηκε το παράδοξο, το αφύσικο. Η ελληνική νεολαία τρέφεται με… ψοφίμια και παράγει ύαινες. Η οικογένειες δεν διαμορφώνουν, πλέον, το στερεότυπο των παιδιών, τους, παγιδευμένοι στην πολιτική ορθότητα της εποχής, ότι δεν πρέπει να προκαλούν φόβο στα παιδιά τους, γιατί τους δημιουργούν… ψυχολογικά προβλήματα. Η πολιτική ορθότητα αδιαφορεί αν οι οικογένειες μεγαλώνουν φονιάδες. Έτσι, τα παιδιά δεν αποκτούν συστολές πριν αρπάξουν το μαχαίρι, πως μπορεί στο σπίτι θα τους περιμένει τιμωρία.

Οι δάσκαλοι είναι επίσης ευνουχισμένοι, φοβούνται ακόμα και να επιπλήξουν το παιδί, μήπως και βρεθούν κατηγορούμενοι πρώτα στις εκπομπές ανθρωποφαγίας των τηλεοπτικών καναλιών και μετά, στην Αστυνομία. Χρόνια τώρα, τα παράτησαν. Δεν ασχολούνται με την διαμόρφωση χαρακτήρων, αλλά με τα τυπικά, να σπρώξουν την χρονιά και γαία πυρί μιχθήτω.

Τα video games που βρίσκονται σε φοβερή και τρομερή άνθηση, στην συντριπτική τους πλειοψηφία παράγουν βία. Σκοτωμοί κλπ. Οι «χαλαρές» εκπομπές της τηλεόρασης αναδεικνύουν το τίποτα και προβάλουν πρότυπα που παραλύουν τον εγκέφαλο. Το TikTok που προέκυψε εσχάτως δίνει μια αίσθηση «ελευθερίας» για ό,τι χαζομάρα σκαρφιστούν οι πρωταγωνιστές νεολαίοι. Ίσως είναι το μοναδικό «ιδανικό» τους, μετά από την ομαδάρα τους. Το καταφύγιό τους

Κι όταν ανοίξουν οι πόρτες της φυλακής, οι ένοχοι έρχονται κατάφατσα με την πραγματικότητα, αλλά τότε είναι αργά. Τότε, η αυτοσυντήρηση κυριαρχεί μέσα τους και ζητούν συγγνώμη, δασκαλεμένοι καθώς είναι από τους δικηγόρους τους. Διότι η λέξη αυτή δεν υπάρχει στο καθημερινό ρεπερτόριο, δεν γνωρίζουν καν τι είναι. Οι δε γονείς, μετανιώνουν που ποτέ δεν τράβηξαν το αυτί του κανακάρη τους. Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, η πρόληψη είναι άγνωστη έννοια. Ο καθένας αντιμετωπίζει το πρόβλημα μόνο όταν του προκύψει.

Υπάρχει και μία ακόμα, παράμετρος, ακόμα πιο τραγική ακόμα κι από τον ίδιο τον θάνατο! Οι καταδικασθέντες για βία, μετατρέπονται σε «ήρωες» στην συνείδηση κάποιων άλλων! Πλήρες ξεχαρβάλωμα της κοινωνίας. Αποσύνθεση. Χωρίς κανόνες, αρχές, θέσφατα. Όπως στις ταινίες και τα video games. Ναι, στις ταινίες. Ερώτηση: Ποια ταινία θα προτιμήσει να δει ο ανεξέλεγκτος νεαρός; Μία με τον Στέιθαμ και τον Βαν Νταμ ή μία του Λάνθιμου; Την πρώτη, γιατί είναι εύκολος ο μιμητισμός.

Κι ρόλος των οργανωμένων οπαδών είναι ύποπτος. Καταγγελίες γονέων αναφέρουν ότι στρατολογούν τους νέους ζόμπι και τους καθοδηγούν πανεύκολα, διότι καταπίνουν τα πάντα άκριτα, καθότι δεν έχουν το πνευματικό υπόβαθρο να τα απορρίψουν. Είναι ζόμπι. Θεωρούν ύψιστη τιμή να έχουν λάφυρα στα γραφεία τους από πανό, κασκόλ ή φανέλες των αντιπάλων ομάδων. Οι αιχμάλωτοι των social media νεολαίοι υπακούν τυφλά στις λεγόμενες «πρώτες μούρες». Κι όταν κάποιος συλληφθεί, οι «σύντροφοι» στην κερκίδα θα κρεμάσουν πανό «λευτεριά στα αδέρφια» μας. Τελείως καμένοι οι νευρωτικοί κάλυκες. Τι κάνουν γι αυτό οι ομάδες; Είναι πολύ εύκολα, μέσω των πολλών ακραίων οπαδικών sites, να κατευθύνουν τα ζόμπι, όταν τα χρειάζονται μαζεμένα. Στην ερώτηση « τι κάνει το κράτος;», η απάντηση είναι ότι η Αστυνομία κάνει την δουλειά της. Συλλαμβάνει. Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι το 20%-30% από αυτούς είναι αλλοδαποί, το 20% αφορά ανήλικα άτομα και περίπου το 25% έχει εμπλοκή σε ποινικό επίπεδο με ληστείες, κλοπές ή διακίνηση ναρκωτικών. Επιπρόσθετα, σε βάθος πενταετίας, ο μέσος όρος των επιθέσεων «ακουμπά» τις 300 σε ετήσια βάση!

Περιστατικά οπαδικής βίας 01/02 – 04/05 2023

04/05, Πέραμα: Ξυλοδαρμός οπαδού της ΑΕΚ

04/05, Κόρινθος: Συμπλοκή οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

02/05, Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμός οπαδού του ΠΑΟΚ

27/04, Σεπόλια: Ξυλοδαρμός πατέρα και των παιδιών του

25/04, Καλαμάτα: Ξυλοδαρμός οπαδού της ΑΕΚ

19/04, Θεσσαλονίκη: Επίθεση χουλιγκάνων σε αστυνομικό

14/04, Νέος Κόσμος: Συμπλοκή οπαδών

14/04, Κεφαλάρι: Συμπλοκή οπαδών

12/04, Γιάννινα: Ξυλοδαρμός οπαδών του ΠΑΣ από χούλιγκαν του Ολυμπιακού

10/04, Αιγάλεω: Ξυλοδαρμός ανηλίκων οπαδών του Παναθηναϊκού

03/04, Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμός οπαδών του Ηρακλή

22/03, Αθήνα: Ξυλοδαρμός οπαδών έξω από το Εφετείο

07/03, Χανιά: Ξυλοδαρμός μαθητή

23/02, Πετρούπολη: Φοβερές συμπλοκές οπαδών

20/02, Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμός οπαδού του Άρη

15/02, Ν. Ιωνία: Ξυλοδαρμός οπαδού της ΑΕΚ

07/02, Ίλιον: Επίθεση σε οπαδό

01/02: Βόλος: Επίθεση ανήλικων οπαδών του ΠΑΟΚ σε πολίτη

ΠΗΓΗ: political.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.