Νεες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

978-960-03-5343-3b
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αθώοι στον έρωτα

Βανέσα Αδαμοπούλου

Λίγα χρόνια μετά τον τελευταίο πόλεμο, στη δίνη του πολιτικού αναβρασμού και της καχυποψίας, σ’ ένα ελληνικό κεφαλοχώρι η αγάπη ανθίζει. Η Σμάρω και ο Σάββας ερωτεύονται, κόντρα σε κοινωνικούς κανόνες και νόμους φυσικούς. Μπαίνουν όμως και οι δυο, ανυποψίαστοι κι αθώοι, σε μια περιπέτεια δίχως τέλος.

Γιατί στην άλλη πλευρά στέκονται ισχυροί οι «αντίπαλοι»: η Αλέκα, η σκληρή κι αυταρχική μητέρα της Σμάρως, αλλά και ο Γεράσιμος, ο υποψήφιος άντρας της. Με το «έτσι θέλω» αναγκάζουν τη μικρή κι άγουρη παιδούλα να γίνει γυναίκα του Γεράσιμου, ενώ ο Σάββας χάνεται χρόνια ως ναυτικός σε θάλασσες και σε στεριές. Όμως, η πραγματική αγάπη ξεθωριάζει; Ή παραμονεύει πάντα στη γωνία; Μπορεί να σβήσει ο χρόνος τη φωτιά του έρωτα; 

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα μιας άλλης εποχής, διαδρομές ζωής σε χωμάτινα δρομάκια και πέτρινα σπίτια, με κάδρα ασβεστωμένων αυλών, φουντωτών βασιλικών, πλοίων φορτηγών κι ατέλειωτου πελάγου.

978-960-03-5323-5bΟ κώδικας του αυτοκράτορα

Νίκος Κ. Κυριαζής

Μια ανεκτίμητη βυζαντινή εικόνα που γίνεται αντικείμενο κλοπής, η υποψία για την ύπαρξη ενός αμύθητου θησαυρού, τα ιερότερα κειμήλια της χριστιανοσύνης που χάθηκαν πριν από επτακόσια χρόνια, κινητοποιούν ένα πλήθος ανθρώπων για την εύρεσή τους. Ανάμεσά τους ένας Αγιορείτης μοναχός με παράξενες δυνάμεις, μια δαιμόνια ντετέκτιβ, ένας μανιώδης Έλληνας συλλέκτης, ένας γοητευτικός Ιταλός τραπεζίτης της μαφίας, ένα σαγηνευτικό μοντέλο, ο ελληνοαλβανοσερβικός υπόκοσμος με τον αδίστακτο νονό της νύχτας αρχηγό του, ένας συντηρητής έργων τέχνης και ο καλύτερος αστυνόμος της ΕΛΑΣ θα αναμετρηθούν σε ευφυΐα και ταχύτητα ώστε να φτάσουν πρώτοι στην ανακάλυψη των κειμηλίων. Πρέπει όμως να πολεμήσουν όλοι εναντίον όλων, να λύσουν άλυτους γρίφους, να εισχωρήσουν στο μυαλό ενός μοναχού που πέθανε πριν από επτά αιώνες, να ερωτευτούν, να κυνηγήσουν αλλά και να κυνηγηθούν, να ταξιδέψουν στα άδυτα της βυζαντινής εποχής, τότε που η ιστορία γραφόταν από μοναχούς, Ισπανούς επιδρομείς, ληστές και Τούρκους πειρατές, Βενετούς και Φράγκους ιππότες.

 

«Ένα “αγγελικά” έξυπνο μυθιστόρημα, που συνδυάζει τη σύγχρονη περιπέτεια με τη βυζαντινή ιστορία και παρασύρει τον αναγνώστη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ

978-960-03-5345-7bΤο τελευταίο τετράδιο

Ζοζέ Σαραμάγκου

«Θέλω να φαίνεται στα βιβλία μου πως από αυτό τον κόσμο πέρασε (ό,τι αξία κι αν έχει αυτό, σύμφωνοι;) ένας άνθρωπος που λεγόταν Ζοζέ Σαραμάγκου. Θέλω να το μαθαίνει κανείς αυτό στην ανάγνωση των βιβλίων μου – επιθυμώ η ανάγνωση των βιβλίων μου να μην είναι μερικά ακόμα μυθιστορήματα στη λογοτεχνία, αλλά ο τόπος όπου αντιλαμβάνεται κανείς το σημάδι ενός ανθρώπου», ανέφερε σε μια παλιά του συνέντευξη ο μεγάλος νομπελίστας συγγραφέας.

Το τελευταίο τετράδιο περιλαμβάνει όλα τα κείμενα που έγραψε ο Ζοζέ Σαραμάγκου για το blog του, από το Μάρτιο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2010.

Είναι η τελευταία καταγραφή, σε καθημερινή σχεδόν βάση, της σκέψης του για την ιβηρική και την παγκόσμια επικαιρότητα, για τους θεσμούς και τα πρόσωπα που μας κυβερνούν, για τις αξίες και τους θεσμούς που λείπουν, για τα προσωπικά του σχέδια και τις ματαιώσεις τους, για το όραμα του κόσμου που θα γεννηθεί μέσα από την κρίση.

978-960-03-5364-8bΦιλαναγνωσία και σχολικές βιβλιοθήκες

Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού

Το βιβλίο αυτό προσφέρεται ως ένα ενδεικτικό σχέδιο εργασίας με σκοπό την ανάπτυξη και την τόνωση της πράξης της ανάγνωσης, την υποστήριξη και ενθάρρυνση της φιλαναγνωσίας των μαθητών, τη δραστήρια αξιοποίηση της σχολικής βιβλιοθήκης σε κάθε μαθησιακή δραστηριότητα, την ενδυνάμωση της πνευματικής υφής του ενδοσχολικού περιβάλλοντος και την παιδαγωγική αναβάθμιση των διδακτικών-μαθησιακών λειτουργιών του.

Το σχέδιο εργασίας που προτείνεται στους εκπαιδευτικούς συντίθεται γύρω από δύο άξονες: α) Έναν ερευνητικό-διαγνωστικό, ο οποίος ανιχνεύει την αναγνωστική πραγματικότητα των μαθητών και διερευνά ερωτήματα που θα επιτρέψουν την οριοθέτηση των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών για την προαγωγή της ανάγνωσης. β) Προτάσεις και περιγραφές, με βάση τα ερευνητικά συμπεράσματα, ενός συνόλου ενδεικτικών διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών με κέντρο τη σχολική βιβλιοθήκη, σε συνάφεια με τις δυνατότητες του αναλυτικού προγράμματος, τις ευκαιρίες της τοπικής κοινωνίας, τη δυναμική της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, τις διεπιστημονικές συνεργασίες, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, την πολλαπλότητα των κόσμων που κινούνται γύρω τους σε αντιστοίχιση με αυτή των δικών τους κόσμων.

978-960-03-5353-2bΟ μάγειρας του έρωτα

Μάρτιν Ζούτερ  Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παύλου

Ο Μαραβάν, ένας πολιτικός πρόσφυγας από τη Σρι Λάνκα, αναζητά την τύχη του στη Ζυρίχη, όπου δουλεύει βοηθός σε κουζίνα εστιατορίου. Μια άτυχη στιγμή και η γνωριμία του με την Αντρέα, μια γοητευτική Ελβετίδα, του ανοίγουν καινούργιες προοπτικές και του επιτρέπουν να ξεδιπλώσει το μεγάλο του ταλέντο: τη μαγειρική. To Love Food είναι πια γεγονός και ο Μαραβάν γίνεται o περιζήτητος «μάγειρας του έρωτα», ο οποίος, συνδυάζοντας τις πανάρχαιες αγιουρβεδικές αφροδισιακές συνταγές με τη μοριακή γαστρονομία, προσφέρει στους πελάτες του πρωτόγνωρες αισθησιακές εμπειρίες. Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον ευτυχή αναγνώστη του σε ένα γαστριμαργικό σύμπαν πασπαλισμένο με τέσσερα εκρηκτικά υλικά: τον εξωτισμό, το χρήμα, την ευζωία και τον αισθησιασμό. Από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εκδοτικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων.

«Ο Μάρτιν Ζούτερ προσεγγίζει με τα μυθιστορήματά του ένα τεράστιο κοινό. Γράφει συναρπαστικές και καλά δομημένες ιστορίες, που το στήσιμό τους θυμίζει κινηματογραφικές ταινίες».

Wolfgang Höbel, Der Spiegel

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.