Η Νέα σεζόν στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης»

ifigeneia_en_t_vl_stanievski
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με Κάφκα, Αμλετ και «Μουσικό Περίπλου»

Εμφαση στο νεανικό κοινό, στην υποστήριξη της σύγχρονης δραματουργίας καθώς και συνεργασίες με ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Πολωνία, Τουρκία.

Ο Βλ. Στανιέβσκι σκηνοθετεί την παράσταση «Ιφιγένεια εν Τ…» που παρουσιάζεται στις 17 και 18 του μήνα από το πολωνικό Κέντρο Θεατρικής Πρακτικής Gardzienice

Συλλογικότητα, αλληλεγγύη, εξωστρέφεια. Αυτοί είναι οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκαν η πορεία και οι επιλογές του “Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης” στους 22 μήνες λειτουργίας του και σε αυτούς θα συνεχίσει να κινείται και την ερχόμενη σεζόν. Η κατευθυντήρια γραμμή βάσει της οποίας διαμορφώθηκε ο φετινός σχεδιασμός του προγράμματος του Ιδρύματος (περίπου 60 εκδηλώσεις), όπως τον ανέπτυξε η αντιπρόεδρός του Ξένια Καλδάρα, έχει τους εξής βασικούς στόχους: την αναβάθμιση της ταυτότητάς του ως ζωντανού και οικείου χώρου των τεχνών και της εκπαίδευσης, με ιδιαίτερο βάρος στο νεανικό κοινό και σε ένα ευρύτερο νέο κοινό με ποικίλα ενδιαφέροντα, την υποστήριξη της σύγχρονης πρωτότυπης δραματουργίας σ’ ένα ευρύ φάσμα τεχνών, την εξέλιξή του ως φορέα-πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, τη δημιουργική συμβολή του για τη γνωριμία του ελληνικού κοινού με επιτεύγματα των γραμμάτων και της τέχνης διεθνώς, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ετσι, ο γλύπτης Takis θα φιλοτεχνήσει τα σκηνικά της παράστασης “Αλέξανδρος Ιόλας, ο γιος του σατανά”, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου θα σκηνοθετήσει τον “Αμλετ”, ο Σάββας Στρούμπος τη “Μεταμόρφωση” του Κάφκα και ο Κώστας Γάκης τις “Μετρημένες μέρες”. “Από την Κύπρο και τη Μεσόγειο” σε έναν “Μουσικό Περίπλου” μας “ταξιδεύει” η φωνή του Δώρου Δημοσθένους, “ο ευρωπαϊκός ελληνισμός της μουσικής” μας συστήνεται σε “πέντε ημέρες”, ενώ η εκδήλωση-αφιέρωμα στον Γιώργο Φούντα φωτίζει τον μύθο του εκλιπόντα καλλιτέχνη. Επίσης, το ΙΜΚ από το ξεκίνημά του λειτούργησε με γνώμονα τη διασφάλιση χαμηλών τιμών εισιτηρίων και ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση σε συγκεκριμένες κατηγορίες θεατών, ενώ επεδίωξε τη διοργάνωση εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.

Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και φέτος, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τον χαρακτήρα του όσο και το γεγονός ότι λειτουργεί με κεφάλαια του ιδρυτή του και τα όποια έσοδα από τις διοργανώσεις του.
Ο προϋπολογισμός για τις δράσεις του Ιδρύματος -συνεργασίες με ελληνικούς φορείς αλλά και με την Κύπρο, με την οποία έχει υπογραφεί 3ετές μνημόνιο συνεργασίας, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Κορέα, αλλά και διαφύλαξη, μελέτη και διάδοση του έργου του Μιχάλη Κακογιάννη- είναι 1.100.000 ευρώ.

80.229 ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ 22 ΜΗΝΕΣ
Σε 22 μήνες παρουσίας και έργου, το “Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης” έχει φιλοξενήσει 1.452 γεγονότα, τα οποία παρακολούθησαν συνολικά 80.229 θεατές. Την περίοδο από 1/10/2009 έως 31/12/2009, τα 168 γεγονότα παρακολούθησαν 4.793 θεατές (1.598 θεατές ανά μήνα). Την περίοδο από 1/1/2010 έως 31/12/2010 φιλοξενήθηκαν 648 γεγονότα, συγκεντρώνοντας συνολικά 42.110 θεατές (3.509 θεατές ανά μήνα). Τέλος, από 1/1/2011 έως 31/7/2011, τα 636 γεγονότα παρακολούθησαν στο σύνολο 33.326 θεατές (4.761 ανά μήνα).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.