20 χοροί διηγούνται τον θρύλο των Κοζάκων

kozakoi_tis_rosias
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΤΟ«BADMINTON»

Ταξίδια από τη Μαύρη Θάλασσα έως την Απω Ανατολή μέσα από την “Καλίνκα”, το ρωσικό φολκλορικό τραγούδι, στις 28, 29 και 30 του μήνα.

Οι «Κοζάκοι της Ρωσίας» χορεύουν παραδοσιακούς δεξιοτεχνικούς χορούς στους ρυθμούς της «Καλίνκα» στο θέατρο «Bad-minton»

Τη διάσημη “Καλίνκα”, το ρωσικό φολκλορικό τραγούδι, χορεύουν στα βήματα του παραδοσιακού δεξιοτεχνικού χορού με ακρίβεια “Οι Κοζάκοι της Ρωσίας”. Το συγκρότημα παρουσιάζει στις 28, 29 και 30 του μήνα στο θέατρο “Badminton”, πέρα από τη ρωσική περηφάνια, αξιοπρέπεια και τιμή του ρωσικού λαού που εξυμνεί η “Καλίνκα”, γνωστούς ρωσικούς παραδοσιακούς χορούς, όπως οι “Lipetskaya Matanya” και “Dancing Rivalry.”

Το πρόγραμμα του θιάσου είναι μια αποτύπωση της ζωής των Κοζάκων -μια πολιτιστική κληρονομιά πολλών περιοχών των Κοζάκων της Ρωσίας- από τον ποταμό Ντον και τη Μαύρη Θάλασσα έως την Απω Ανατολή.

Ενα πρόγραμμα με περισσότερους από 20 χορούς, 50 τραγούδια και 10 σόλο μουσικές συνθέσεις, που μαγεύει και καθηλώνει με την επιδεξιότητα και την ομορφιά του.

Οι Κοζάκοι, οι νότιοι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ήταν ανέκαθεν από τις πιο φιλοπόλεμες και ατίθασες φυλές. Η ιστορία είναι γεμάτη από τα κατορθώματά τους. Καθώς ήταν ανυπότακτοι στους ηγεμόνες της Μόσχας, προτίμησαν από τον 16ο αιώνα να γίνουν πρόσφυγες και να οργανώσουν τις αταξικές κοινωνίες τους νοτιοδυτικά της χώρας. Με στρατιωτική πειθαρχία, αλλά και δημοκρατική διάρθρωση έδωσαν βάση στη χρήση όπλων και την ιππασία. Οι τσάροι, μην μπορώντας να τους υποτάξουν, τους αξιοποίησαν ως φρουρούς των συνόρων τους. Οι Κοζάκοι του ποταμού Ντον, του Δνείπερου και του Βόλγα, όταν χρειάστηκε υπερασπίστηκαν μέχρι θανάτου την ανεξαρτησία της χώρας τους. 90.000 στρατιώτες τους πολέμησαν τον Ναπολέοντα και πολλοί περισσότεροι πήραν μέρος στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Η ζωή και οι ηρωισμοί τους έγιναν θρύλος. Αποτυπώθηκαν με παραστατικότητα στους χορούς τους, οι οποίοι θεωρούνται σήμερα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής παράδοσης της Ρωσίας. Οι παραστάσεις τους αποτελούν ένα χορευτικό υπερθέαμα, που συνεπαίρνει το κοινό με τη φαντασία και τον δυναμισμό τους. Αντικατοπτρίζοντας την ανεξαρτησία, την περηφάνια και τη γενναιότητά τους, δίνουν μια νέα διάσταση στην ψυχοσύνθεση αυτού του λαού και σε όλη τη διαδρομή του μέσα στον χρόνο. Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χορευτικούς θιάσους της χώρας και η φήμη του έχει ξεπεράσει εδώ και πολλές
δεκαετίες τα σύνορα της χώρας.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Μετά πολλές παραστάσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Κίνα, οι “Κοζάκοι της Ρωσίας” απολαμβάνουν την αναγνώριση και την καταξίωση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.