Το τραγούδι της πλατείας θα ακουστεί στο Λονδίνο

kakogiannis1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας  Μιχαλιτσιάνου

Οι «Ιππείς της Πύλου» καβάλησαν τα άλογα και κίνησαν  να «κατακτήσουν» και το Λονδίνο.

Η ομώνυμη ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου που «έσπασε» ταμεία στους κινηματογράφους όλης της χώρας και μέσα από την οποία ξεπήδησε το αγαπημένο τραγούδι της πλατείας, που ερμήνευσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,  θα προβληθεί  στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (London Greek Film  Festival –LGFF) στη Βρετανική πρωτεύουσα παρουσία του Έλληνα δημιουργού.

Το Φεστιβάλ που άνοιξε σήμερα τις πύλες του με  την ταινία του Νίκου Κούνδουρου   «Μπάιρον, μπαλάντα για ένα δαίμονα» (1992)  θα κλείσει με ένα αφιέρωμα  στον αξέχαστο Μιχάλη Κακογιάννη και την παρουσίαση της τελευταίας του ταινίας «Βυσσινόκηπος» παραγωγής 1999.

Η μεγάλη έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ είναι η πρώτη προβολή του άγνωστου στο ευρύ κοινό ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη που αναφέρεται την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και παραχωρήθηκε από το Μουσείο της ΕΡΤ.

Μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, η φετινή διοργάνωση, όπως αναφέρεται, « φιλοδοξεί να δείξει το πρόσωπο της δημιουργικής και αισιόδοξης Ελλάδας, που είναι ικανή να παραγάγει τέχνη και να αναδεχθεί μέσα από τα προβλήματα».

Το Φεστιβάλ κουβαλώντας στις αποσκευές του την εμπειρία  των τριών προηγούμενων ετών επιστρέφει ανανεωμένο  με σημαντικές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους παραγωγής της τελευταίας 5ετίας , ντοκιμαντέρ, πειραματικά φιλμ, animation, video art και  σενάρια που διαγωνίζονται για τα βραβεία του φεστιβάλ, που έχει γίνει θεσμός.

H αυλαία του Φεστιβάλ που πραγματοποιείται  στο χώρο Westbourne Studios (AcklamRoad, Notting Hill), θα πέσει την Τρίτη (25 Οκτωβρίου) με την απονομή των βραβείων.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.