Γκρίνιες στο ΠαΣοΚ για Μέρκελ, δυσφορία για Σαμαρά – Κουβέλη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ βοήθησε την εθνική υπόθεση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ωστόσο, όπως επισημαίνουν πηγές της Ιπποκράτους, η παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου «δεν είχε κανένα απτό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

Και υπογραμμίζουν ότι η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, απλά «εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ».

Οι ίδιες πηγές εμφανίζονται ενοχλημένες από την αναφορά του πρωθυπουργού στο θέμα της αξιοπιστίας, την οποία τώρα ανακτά η Ελλάδα, αλλά και με τη διαφωνία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για την παρουσία και των τριών πολιτικών αρχηγών στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση οι ίδιες πηγές ανέφεραν:

«Ολα τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Περιμένουμε πάντα την έκθεση της τρόικας και εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με το ύψος, το περιεχόμενο, και τη χρονική κλιμάκωση του πακέτου των μέτρων. Αυτό οδηγεί κάπου, μόνον αν υπάρχει το ευρύτερο πλαίσιο για το οποίο μιλά σταθερά και επίμονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Ως προς το ζήτημα της αξιοπιστίας, θεωρούν ότι το κορυφαίο επιχείρημα της χώρας, είναι οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού τα δυόμισι τελευταία χρόνια, με συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως το αναγνώρισε και η κ. Μέρκελ. Και προσθέτουν ότι αυτό πρέπει να προβάλει διεθνώς η κυβέρνηση.

Αναφορικά με τη διαφωνία του Φ. Κουβέλη να παραστούν και οι άλλοι δύο αρχηγοί στη συνάντηση, έλεγαν ότι «είναι κρίμα που ο κ. Κουβέλης δεν θέλησε να εμφανιστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην κυβέρνηση και να υποστηρίξουν από κοινού, σε μια συζήτηση με την κ. Μέρκελ, την εθνική στρατηγική».

Ασκούν, τέλος, κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο αναφέρουν ότι «παραμένει εγκλωβισμένος στις εσωτερικές του αντιθέσεις και διαφωνίες του για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.