Τo 52o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αρχίζει

oi_apogponoi_alexander_payne
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η αυλαία ανοίγει με Κλούνεϊ.

Πρεμιέρα με την ταινία τού ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν. Φινάλε με το ψυχολογικό θρίλερ του Σον Ντέρκιν, “Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν”

«Οι Απόγονοι» του Αλεξάντερ Πέιν και «Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν» του Σον Ντέρκιν

Με την πολυαναμενόμενη ταινία τού ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν (Αλέξανδρος Παπαδόπουλος), “Οι απόγονοι”, με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ανοίγει η αυλαία του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Κ.Χ.Χέμινγκς ο Πέιν ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην τραγωδία και στην κωμωδία για να σκιαγραφήσει με γενναιόδωρη ευαισθησία μια οικογενειακή κρίση που αποζητά κάθαρση. Κεντρικός ήρωας ένας πατέρας (Τζορτζ Κλούνεϊ), ο οποίος μετά από ένα ατύχημα που αφήνει τη σύζυγό του σε κώμα, καλείται να λάβει αποφάσεις ζωής για το μέλλον της οικογένειας.

Η αυλαία του Φεστιβάλ πέφτει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Σον Ντέρκιν “Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν”, ένα ψυχολογικό θρίλερ που κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σαντάνς της Γιούτα και προβλήθηκε φέτος στις Κάνες. Η Ελίζαμπεθ Ολσεν υποδύεται μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να επανακτήσει μια φυσιολογική ζωή μετά τη μυστηριώδη φυγή της από μια αίρεση, ωστόσο το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν και θολώνουν τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και στην παραίσθηση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.