Έλβις Κοστέλο – Ένας θρύλος στη σκηνή!

elvis_kostello
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με στόχο να κάνει το κοινό συμμέτοχο στον μουσικό του κόσμο εμφανίζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη στην Αθήνα.

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά του Ελβις Κοστέλο με τίτλο «National Ransom», που κυκλοφόρησε μέσα στο 2010, επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την επιμονή του στους πειραματισμούς.

Ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μοναδικός ερμηνευτής, εξαιρετικός σολίστας – μουσικός, άξιος συνθέτης και στιχουργός: όσο κι αν μοιάζει υπερβολικό, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά συγκεντρώνονται στο πρόσωπο ενός και μόνο καλλιτέχνη. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ελβις Κοστέλο, που το ελληνικό κοινό θα έχει την τύχη να απολαύσει, ζωντανά, σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Τετάρτη στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο.

Ο Ελβις Κοστέλο ήταν από εκείνους τους λίγους καλλιτέχνες που απέδειξαν το μουσικό μεγαλείο τους από το πρώτο κιόλας μουσικό δείγμα γραφής τους. Το παρθενικό του άλμπουμ με τίτλο “My Aim is True”, που ηχογραφήθηκε το 1977, ανέδειξε ένα νέο μεγάλο ταλέντο το οποίο επρόκειτο να διαγράψει μια πολύ σημαντική διαδρομή στον χώρο της παγκόσμιας μουσικής.

Και το απέδειξε περίτρανα καθώς από την πρώτη εκείνη δισκογραφική δουλειά μέχρι σήμερα ο Κοστέλο μας έχει χαρίσει περισσότερα από 30 άλμπουμ, γεμάτα υπέροχα τραγούδια, για τα οποία μάλιστα ο ίδιος έχει τιμηθεί με πολυάριθμα και σημαντικά βραβεία. Μεταξύ αυτών και το βραβείο Γκράμι που κέρδισε το 1999 για την επιτυχία του “I Still Have That Other Girl”. To ταλέντο του δεν έχει αντικείμενο θαυμασμό μόνο από το κοινό του αλλά και από τους συναδέλφους του. Πολλοί ήταν αυτοί που επιδίωξαν μια συνεργασία μαζί του. Ανάμεσά τους και οι Paul McCartney, Brian Eno και Chet Baker.

Ωστόσο, αν θα έπρεπε να σταθούμε σε ένα βασικό χαρακτηριστικό της καλλιτεχνικής προσωπικότητας του Ελβις Κοστέλο, αυτό θα ήταν η αιώνια εμμονή του στην αλλαγή και στην εξέλιξη. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μακράς πορείας του έχει καταφέρει να κινηθεί ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά είδη. Μέσα από τις περιηγήσεις του έχει υπηρετήσει όχι μόνο τη ροκ, αλλά και την τζαζ και τη σόουλ, μέχρι και την κλασική μουσική.

Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “National Ransom”, που κυκλοφόρησε μέσα στο 2010, επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την επιμονή του στους πειραματισμούς. Κι αν λάβουμε υπόψη τις κριτικές, και αυτό το νέο του πείραμα πέτυχε.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Ελβις Κοστέλο θα παρουσιάσει το νέο του μουσικό κόνσεπτ το οποίο στηρίζεται στην άμεση επικοινωνία με το κοινό. Βασικός στόχος του είναι να κάνει το κοινό του συμμέτοχο στον μυσταγωγικό μουσικό κόσμο του, μειώνοντας, όσο είναι δυνατόν, περισσότερο τις αποστάσεις ανάμεσά τους.

ΔΙΔΥΜΑ
Ο Ελβις Κοστέλο έχει παντρευτεί τη διάσημη τζαζ ερμηνεύτρια Νταϊάνα Κρόουλ, με την οποία έχει αποκτήσει δύο δίδυμα αγόρια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.