Η Αμερική θέλει Τσιτσάνη

vassilis_tsitsanis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Miramax ζητεί ανανέωση της άδειας, επί πληρωμή, για να χρησιμοποιήσει το “Νέο Μινόρε” στο ριμέικ της “Ακαταμάχητης Αφροδίτης” του Γούντι Αλεν.

Στο «Νέο Μινόρε» ο ίδιος ο Τσιτσάνης παίζει μπουζούκι. Ο Γούντι Αλεν είχε το κομμάτι αυτό στην προσωπική του συλλογή.

H Miramax Films “παίζει” Τσιτσάνη και τον πληρώνει αδρά. Αφωνοι έμειναν οι υπεύθυνοι του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, όταν δέχτηκαν e-mail από τη γνωστή αμερικανική εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, με το οποίο και τους ζητούσαν την άδεια για να χρησιμοποιήσουν ένα ορχηστρικό κομμάτι του Τσιτσάνη στο ριμέικ της ταινίας του Γούντι Αλεν “Ακαταμάχητη Αφροδίτη”. “Ηρθε ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έλεγε ότι η ”Ακαταμάχητη Αφροδίτη” θα επανεκδοθεί. Στην εισαγωγή της ταινίας ακούγεται το κομμάτι ”Νέο Μινόρε” του Τσιτσάνη και οι Αμερικανοί θέλουν τροποποίηση της αρχικής άδειας παραχώρησης των δικαιωμάτων, ενώ ζητούσαν και λογαριασμό για να στείλουν τα ανάλογα χρήματα”, λέει στο “Εθνος” ο διευθυντής του Μουσείου Τσιτσάνη, Στέλιος Καραγιώργος.

Ο κ. Καραγιώργος απάντησε πως ο ίδιος δεν έχει τα δικαιώματα και παρέπεμψε το μήνυμα στους κληρονόμους του δημιουργού. Στο “Νέο Μινόρε” ο ίδιος ο Τσιτσάνης παίζει μπουζούκι και είναι χαρακτηριστικό πως ο Γούντι Αλεν, που εκτός από σκηνοθέτης είναι σεναριογράφος και πρωταγωνιστής στην “Ακαταμάχητη Αφροδίτη”, είχε το κομμάτι αυτό στην προσωπική του συλλογή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το είχε στην αρχική του μορφή, σε ένα δισκάκι 45 στροφών, και αργότερα έκανε μετεγγραφή όλου του δίσκου σε CD.

“Μας έκανε εντύπωση η επαγγελματική ευσυνειδησία των Αμερικανών παραγωγών. Οχι μόνο ζητούν ανανέωση της άδειας για τη χρήση του κομματιού, αλλά θέλουν και να στείλουν προκαταβολικά τα χρήματα”, αναφέρει ο κ. Καραγιώργος. Η ταινία “Ακαταμάχητη Αφροδίτη” βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1995 και χάρισε την ίδια χρονιά στη Μίρα Σορβίνο το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.