Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Τη δική τους μάχη δίνουν οι ηθοποιοί και οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Παρότι παραμένουν απλήρωτοι για 50 και πλέον μέρες συνεχίζουν να εργάζονται δημιουργικά στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας μέσα σε αυτή την άσχημη κατάσταση που βιώνουμε  όλοι μας.

Ήδη, στην παιδική Σκηνή παρουσιάζουν  την «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου και  την 1η Νοεμβρίου ανεβάζουν το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους  έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’άστρα» σε θεατρική απόδοση  Λάκη Λαζόπουλου, που ανεβαίνει την Τρίτη 1η Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η τακτική επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού για τους μήνες Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου για τη δεύτερη κρατική μας σκηνή φαίνεται να καθυστερεί πάρα πολύ, για αυτό το λόγο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου και καταξιωμένος σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης πήρε την απόφαση να ακυρώσει δύο από τις παραγωγές ,που είχε αναγγείλει , όταν παρουσίασε το ρεπερτόριο της σαιζόν 2011-2012.

Σχολιάζοντας την κατάσταση όπως εξελίχθηκε την παρομοίασε με το δημοφιλές έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό»  και δήλωσε:

«Καλύτερα να μην κάνω έργα παρά να έχω απλήρωτους ηθοποιούς» .

Ο Σωτήρης Χατζάκης ακύρωσε τα ανεβάσματα των έργων «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβιλ και «Άννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.