Εκλάπη ο πειρασμός που λέγεται «Εύα», της Ζωγράφου Εύας Πελεκίδου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

 Φτερά έκανε ο πίνακας της ζωγράφου Έυας Πελεκίδου στην διοργάνωση Erotik Festival το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλειστό γήπεδο του  Taekwondo.

Το έργο  «Εύα» διαστάσεων 70 χ1 , που φιλοτέχνησε για τις ανάγκες αυτής της έκθεσης και είναι προσωπογραφία της εικαστικής καλλιτέχνιδας , που ποζάρει ως σύγχρονη Εύα με ζαρτιέρες και φόντο τον απαγορευμένο καρπό, το μήλο και τον καταραμένο όφη εκλάπη παρουσία κοινού και μάλιστα μαζί με την κάρτα της εικαστικής καλλιτέχνιδας επάνω.

 «Πήγαμε με τον άντρα μου τον Παύλο το Σάββατο και είδαμε τον πίνακα πεσμένο κάτω και πριν προλάβουμε να τον σηκώσουμε είχε κλαπεί από άγνωστο δράστη, που δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν . Απίστευτο»  λέει η Εύα Πελεκίδου  στην «Avecnews».

«Όπως είπε και ο Γεώργιος Γκούρλας, διοργανωτής αυτής της έκθεσης είναι πραγματικά σοκαριστικό να σου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και μάλιστα να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου, ουσιαστικά. Ο συνδυασμός επιτηδείων, με φύλακες ελλιπούς εκπαίδευσης και ελλιπέστερης προσοχής, είναι εκρηκτικός!» 

Η γνωστή ζωγράφος κατήγγειλε το γεγονός της κλοπής στην αστυνομία και θέλησε να γνωστοποιήσει την κλοπή του έργου της μέσα από την διαδικτυακή πύλη μας , ύστερα από προτροπή του κριτικού και ιστορικού της τέχνης  Λεόντιου Πετμεζά, ο οποίος την συνεβούλευσε:

«Φυσικά και πρέπει να παίρνουν δημοσιότητα τέτοια γεγονότα που αποτελούν μαύρες στιγμές και κηλίδες στην ιστορίας της σύγχρονης τέχνης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.